Hlavní obsah

České reprezentaci ve Finsku kvůli kartám nikdo chybět nebude

PRAHA

Fotbalová reprezentace nebude ve středečním kvalifikačním finále ve Finsku postrádat žádnou z opor kvůli disciplinárnímu trestu. Sobotní obavy, že tým bude postrádat kapitána Tomáše Galáska, se po několika hodinách rozptýlily. Prostudování oficiálních záznamů Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) prokázala, že v sobotu v duelu s Nizozemci Galásek obdržel teprve první žlutou kartu, nikoli druhou, jak se snažila přesvědčovat nizozemská strana.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Čeští fotbalisté během tréninku před zápasem kvalifikace MS 2006 s Nizozemskem

Článek

Nizozemci před zápasem přišli s teorií, že Galásek hraje s jednou kartou a tudíž je v ohrožení jeho příští start v případě dalšího napomenutí. I proto fotbalista po utkání před novináři mluvil se smutkem v hlase o tom, že ve Finsku skončí jen v hledišti.

Brzy po příjezdu do hotelu ale vedení národního týmu zjistilo, že pravda je jiná. "Podklady disciplinární komise mluví jasně, Galásek byl napomínán poprvé," prohlásil dnes mluvčí mužstva Lukáš Tuček.

Chvíli se dokonce spekulovalo, že v podobné situaci se po sobotním večeru ocitl také Ujfaluši. V zápisu o utkání na webových stránkách ueafa.com totiž figuruje u českého obránce žlutá karta z prvního duelu s Nizozemci, podobnou informaci lze nalézt v zápisu z on-line přenosu na stránkách fifa.com.

Jenže směrodatný je oficiální zápis na týchž stránkách, kde Ujfaluši žádné napomínání nemá. A ani oficiální zpráva disciplinární komise u obránce Fiorentiny žádnou kartu neeviduje.

Reklama

Související témata: