Hlavní obsah

Fotbalistům na tréninku chyběl zraněný Baroš

Pouhých dvanáct hodin měli čeští fotbalisté na to, aby dokázali strávit sobotní krutou porážku od Nizozemska. Hodinu před nedělním polednem už znovu vyběhli na trávník, tentokrát strahovského stadionu, aby zahájili přípravu na další zápas. Chyběl u toho Milan Baroš, kterému se vrátily drobné potíže s Achillovou šlachou, a tak se znovu věnoval různým léčebným metodám, které se osvědčily před duelem s Nizozemci.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Čeští fotbalisté během tréninku před zápasem kvalifikace MS 2006 s Nizozemskem

Článek

K lehké přípravě vyběhli všichni hráči, kteří odehráli většinu sobotního zápasu. Pouze střídající Marek Heinz s Davidem Jarolímem se zapojili do těžší přípravy se zbývajícími náhradníky. Trénovali i Martin Jiránek, jehož vyhnal natažený úpon v sobotu už před poločasem do kabin, a Vladimír Šmicer, který doléčuje svalové potíže.

U Baroše s Jiránkem je středeční start nejvíce ohrožen, což přiznal i lékař mužstva Petr Krejčí. "Baroš večer po utkání kulhal, a tak jsme místo tréninku zvolili opakovanou léčbu. Dobré je, že nedošlo k žádnému zhoršení, ale zápas samozřejmě přinese na zkoušené noze citelné následky," uvedl Krejčí.

Byl rád, že se nepotvrdilo další zranění třísel u Jiránka. "Už měl dvě operace, ale k vážnému porušení nedošlo. Spíše to vypadá na nějaké drobné svalové zranění," uvedl lékař, který byl spokojen i se zdravotním stavem Galáska, Grygery a Šmicra.

Rozehnal měl drobný problém

Drobný problém měl naopak David Rozehnal, po kterém se "prošel" za zády rozhodčího Ruud Van Nistelrooij. "Na lýtku je to dobře vidět, ale dá se do pořádku," uklidňoval Krejčí.

V obou skupinách hráčů během tréninku panovala dobrá nálada. Zvlášť náhradníci se vyřádili při hře na dvě branky, kde prokázali dostatek dynamiky a zdravé agresivity. Úsměv se objevil i na tvářích neslavných sobotních hrdinů, kteří několikrát zakroužili podél hřiště, ulehli ke strečinku na sluníčkem rozehřátou tartanovou dráhu a pak rychle zmizeli v šatně.

Více času k zapomínání dostanou fotbalisté během odpoledne. Většina vyrazila za svými nejbližšími, nebo k procházce v centru města, jak mají hráči ve zvyku. A všichni si slibovali, že po návratu do hotelu už nepadne o Nizozemsku ani slovo.

Reklama