Hlavní obsah

Koller sebou šil v posteli

PRAHA

Kanonýr Jan Koller, který se podrobil v pátek plastice zadního křížového vazu levého kolena, sledoval sobotní zápas svých spoluhráčů s Nizozemskem v pokoji na klinice v Bad Griesbachu. "Byl jsem hodně nervózní. To je úplně něco jiného, dívat se na takové utkání v televizi, a být u toho," říkal v neděli Právu do telefonu.

Článek

"Zápas jsem sledoval na satelitu, kde každou chvíli přepínali na jiná utkání, takže jsem to naše ani neviděl celé. Všechno podstatné ale pochopitelně ukázali," uvedl reprezentační rekordman v počtu vstřelených branek.

Výsledek mu na náladě nepřidal. "V klíčových momentech jsem sebou na posteli pořádně šil. Člověk to má v krvi, reaguje podvědomě. K rozhodujícím momentům patřila Rosického neproměněná penalta. Těžko se na Tomáše zlobit, to se prostě stane. V takovém utkání to pochopitelně mrzí víc. Kluci ale ve druhé půli hráli dobře, brzdil je i sudí a měli také kus smůly," nabídl svoje další postřehy.

Nad mužstvem však hůl neláme. "Pořád máme účast v baráži ve svých rukou. Jednoduché to nebude, ale kluci se musejí otřepat, vlítnout na Finy a vyhrát. Chceme na mistrovství světa, což se týká i mne, takže jiná varianta neexistuje. Budu jim držet palce a zase je sledovat, kde to půjde," nepřipustil jinou možnost než středeční výhru.

Zatím mu operovanou nohu na klinice jen lehce rozcvičují. "Když ležím, tak to nebolí, ale jakmile vezmu berle a jdu na záchod, tak operované místo hodně cítím," posteskl si Koller.

Reklama