Hlavní obsah

Baroš do Finska odletí, ale nejspíš hrát nebude

Ofenzivní schopnosti českých fotbalistů budou zřejmě v důležitém zápase kvalifikace MS ve Finsku ještě více oslabeny. Po zraněných Kollerovi a Lokvencovi nejspíše ve středečním utkání v Helsinkách nenastoupí ani útočník Milan Baroš. Ten sice v úterý ráno odletí s týmem do Helsinek, ale podle vyjádření lékařů je jeho start spíše nepravděpodobný.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Milan Baroš si za dohledu fyzioterapeuta Karla Mališe upravuje bandáž na poraněné noze.

Článek

Baroš ani dnes nemohl trénovat naplno. Nejdříve absolvoval již tradiční procedury a v průběhu tréninku nakonec i on vyběhl na strahovský trávník, jenže si ve společnosti týmového lékaře Petra Krejčího zahrál pouze "čáru" s míčem a pak chvíli žongloval. Více mu poraněná Achillova šlacha nedovolila a Krejčí potvrdil, že Barošův start je spíše nepravděpodobný.

Brückner nad startem klíčového hráče ale ještě hůl neláme. "Už několikrát se ukázalo, že se zdraví dokáže změnit ze dne na den," naznačil kouč, že by se klíčového útočníka nerad vzdal. Lépe vypadá situace s Martinem Jiránkem, jehož tříslo se stále zlepšuje.

Baroše možná nahradí Šmicer

Fotbalisté si dnešní přípravu schovali až na podvečer, kdy absolvovali na Strahově osmdesátiminutový intenzivní trénink. Ten zakončili nácvikem střelby ze všech možných pozic včetně hlavičkových soubojů.

Došlo i na penalty, kterou v sobotu proti Nizozemsku neproměnil Tomáš Rosický. "Byly by v plánu, i kdybychom v sobotu z ní skórovali," tvrdil po tréninku dobře naladěný trenér Karel Brückner. Plnou zátěž absolvoval i Vladimír Šmicer, který se zdá být v ideální pohodě a možná bude potřeba, aby nahradil na hrotu útoku zraněného Milana Baroše.

Před tréninkem se fotbalisté věnovali více než v předchozích dnech taktice. "Ukázali jsme jim některé pasáže z utkání Finska proti Rumunsku a připomněli některé zásady, které jsme nedokázali v sobotu plnit," uvedl Brückner, ale jak slíbil, na záznam vlastního zápasu se podíval jen s realizačním týmem. Otevírání bolestných ran se nekonalo.

Reklama

Související témata: