Hlavní obsah

Fotbalisté už netrénují, sestavu budou znát před obědem

Především klid a odpočinek na hotelu naordinoval ve středu svým svěřencům trenér české fotbalové reprezentace Karel Brückner před rozhodujícím kvalifikačním zápasem proti Finsku. Hráči dokonce ani neabsolvují v Helsinkách dopolední trénink, místo něho zamíří pouze na krátkou procházku a po návratu ještě před obědem zasednou k taktické přípravě, na níž se dozvědí sestavu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté už ve středu ve Finsku trénovat nebudou - ilustrační foto.

Článek

Výjimečný den si žádá výjimečný program, ale fotbalisté bez ohledu na důležitost zápasu až tak moc změn v denním režimu mít nebudou. "Všechno bude podřízeno tomu, aby si hráči maximálně odpočinuli. I proto je taktická příprava už před obědem, i proto půjdou jen na procházku," uvedl mluvčí týmu Lukáš Tuček.

Trenér Brückner variantu "bez tréninku" volí takřka pokaždé, pokud zápas nezačíná v pozdních večerních hodinách. Sobotní duel s Nizozemskem se hrál až od půl deváté, a tak se trénink uskutečnil. Tentokrát se kouč snaží hráče co nejvíce šetřit, každá maličkost může mít pro vývoj dnešního utkání rozhodující význam.

Získají fotbalisté ve Finsku tři body?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Časový program dne začal fotbalistům už v 9:30 helsinského času společnou snídaní, na čerstvý přímořský vzduch vyrazili půl hodinu před polednem a k obědu zasednou ve 14:00. Na jídelníčku budou tradičně krůtí plátky s těstovinami.

Po dvouhodinovém odpočinku čeká hráče v 16:45 odjezd na Olympijský stadion, na který dorazí podle informací z dopolední technické porady nejméně dvanáct tisíc diváků.

Zápas bude zahájen v 18:30 místního času, v Praze bude v tu chvíli o hodinu méně. Pokud chtějí čeští fotbalisté postoupit do dvojzápasové listopadové baráže, musí svého dnešního soupeře porazit. V opačném případě se na mistrovství světa do Německa nepodívají.

Reklama

Související témata: