Hlavní obsah

Slováci nechtějí v baráži Česko, Brückner nehodlá spekulovat

Ivan Vilček, grgČTKSport.czPrávo

Zatímco čeští fotbalisté jako ideálního soupeře pro baráž o postup na mistrovství světa jmenovali Slovensko, fanoušci našeho východního souseda o takové variantě nechtějí ani slyšet. Kromě herních kvalit českého týmu se obávají především vyhecovanosti možného souboje mezi někdejšími partnery ve společné zemi. Soupeře pro listopadovou baráž určí los v pátek v poledne.

Článek

"Češi mají dobré hráče a zápasy by byly zbytečně nervózní kvůli mediálnímu cirkusu, který by určitě kolem toho propukl," řekl například Právu Ondrej Očenáš z Bratislavy. "Postup do baráže je velký úspěch, vždyť slovenský fotbal po rozdělení federace nedosahoval takové výsledky jako hokejisté. Česko bych ale za soupeře nechtěl, přál bych si někoho jiného," konstatoval František Béreš.

Kdo bude nejpřijatelnější soupeř pro baráž?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Ale zaznívaly i opačné názory. "Bylo by určitě zajímavé, kdybychom hráli o postup s Čechy. Určitě by se nestalo, jako v zápase s Ruskem, že by nebylo plné hlediště. Obávám se však, že Česko je pro nás i bez Nedvěda příliš silným soupeřem," přidal se Jozef Konárik. "Těším se na souboj Slovensko - Česko a přeji si, aby vylosování dopadlo právě takto. Byl by to určitě vrchol pro slovenskou reprezentaci i pro fanoušky v obou státech," dodal Miroslav Petrinec.

Tréner slovenské reprezentace Dušan Galis se k možnému soupeři nechtěl vyjádřit. "Počkám si na los. Zatím se k tomu nebudu vyjádřovat," uvedl. Slovenský reprezentant Peter Hlinka považuje všechny možné soupeře za velmi kvalitní. "Všichni mají svou kvalitu. Já bych si přál Turecko," dodal. Vladimír Hološko si rovněž přeje Turky.

Na páteční losování baráže si chce v klidu počkat i český trenér Karel Brückner. Sám nemá zájem do Curychu cestovat a nemá prý ani oblíbeného soupeře. "Takové spekulace nemají význam, začnu se o soupeři bavit až ve chvíli, kdy budu znát jeho jméno," odmítl kouč úvahy. Připustil však, že jeden potencionální soupeř ho nenechával v klidu spát. "Nechtěl jsem Iry, ti mě tam strašili. Naštěstí s nimi už hrát nemůžeme," uzavřel trenér své hodnocení.

Česko je ze soupeřů jedinou zemí, kterou Slováci porazili

Slovenská média upozorňují, že z možných soupeřů je Česko jedinou zemí, kterou už Slovensko porazilo. Dodávají však, že poslední dvě utkání s Českem reprezentace Slovenska vysoce prohrála. Postup do baráže označila slovenská média za největší úspěch slovenského fotbalu.

"Hráči udělali na Tehelném poli velký krok, ale musejí udělat ještě jeden, který bude mnohem těžší. Ve středu se ukázalo, že tohle mužstvo může myslet na postup," píše deník Nový čas. Podle Pravdy slovenští fotbalisté zápas s Rusy s přehledem zvládli a nadále sní svůj postupový sen. "Udělali jsme výsledek, o němž jsme snili. Rozhodl kolektiv," píše Pravda

Reklama

Související témata: