Hlavní obsah

Baroš měl jít z lavičky zase jako žolík

PRAHA

V úterý trénoval Milan Baroš jen lehce a ve středu se skutečně v základní sestavě proti Finům neobjevil. Zápas v Helsinkách proseděl na lavičce náhradníků. Byl to jen klamný manévr na soupeře nebo by v případě nouze nejvyšší vyběhl i přes zranění achilovky na trávník...

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Útočník Milan Baroš na tréninku fotbalové reprezentace

Článek

"Skutečně jsem byl připravený jít na hřiště, pokud by to bylo nezbytně nutné. To znamená za nerozhodného nebo nepříznivého stavu. Na tuhle variantu jsem byl opravdu přichystaný a bojoval bych i přes bolest. Po létech jsem se tak vlastně vrátil do role žolíka, kterou jsem plnil v minulé kvalifikaci na EURO," říkal s úsměvem útočník Aston Villy.

Vzápětí vážně přidal: "Upřímně jsem ale rád, že to kluci zvládli beze mne a velmi rychle. O tom, že nepůjdu od začátku, jsem v podstatě věděl od pondělí. Musel by se stát zázrak, aby noha byla ve stavu jako těsně před Nizozemskem. Ani jsem nestihl být na lavičce moc nervózní. Tomáš Jun dal ten velmi důležitý první gól hodně brzy. Pro mne bylo dobře i vzhledem k baráži, která se blíží, že jsem nohu nemusel zatěžovat a od neděle jsem ji intenzivně léčil. Ohromně na ní zapracoval i fyzioterapeut Karel Mališ, ten má zlaté ruce. Bylo by to veliké riziko. I když achilovka podle podrobných vyšetření porušená není, další námaha a rány by mohly vést k přetržení, a to by bylo špatné."

Ani kouč Karel Brückner s Barošem do zápasu příliš nepočítal. "Muselo by být moc zle, aby šel Milan na hřiště. Proti Nizozemsku odvedl obrovský kus práce. Neviděl jsem útočníka, který by sám takhle proháněl jejich čtyři obránce. Že nedal gól, je věc jiná. Schytal tam hodně ran. Jeho zranění by se mohlo zhoršit, takže jsme byli domluveni, že půjde na lavičku a bude-li se zápas vyvíjet podle našich představ, hrát nebude. Bylo by to zbytečné riziko," prozradil trenér.

Baroš by měl nyní pokračovat v léčení i v klubu. Za Aston Villu ale s největší pravděpodobností nenastoupí ani o víkendu. "Spíš ne, achilovka potřebuje čas," kroutil hlavou lékař české reprezentace Petr Krejčí. "Vidím to stejně, nemělo by smysl riskovat třeba kvůli jednomu utkání vážné zranění, které by mě pak vyřadilo na měsíce. Příští týden by to ale snad už mohlo jít," dodal Baroš.

Reklama

Související témata: