Hlavní obsah

Nedvěd se chce vrátit do reprezentace na baráž!

TURÍN

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd v pátek oznámil, že by se rád vrátil do národního týmu. Prostřednictvím svého manažera Zdeňka Nehody potvrdil, že je připraven reprezentovat Českou republiku v obou listopadových barážových zápasech proti Norsku. O svém záměru prý mluvil už i s reprezentačním koučem Karlem Brücknerem.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

První informace o možném Nedvědově návratu zveřejnila italská televize, pro níž fotbalista prohlásil, že by se mohl na dva barážové zápasy s Norskem vrátit do národního týmu. "Bylo by to jen na ty dva zápasy, ale byl bych velmi šťastný, kdybych mohl své zemi pomoci," citovala Nedvěda internetová stránka uefa.com.

Minulý týden přitom Nedvěd v rozhovoru pro Českou televizi uvedl, že návrat do reprezentace zvažoval i před posledními dvěma zápasy českého týmu v kvalifikační skupině proti Nizozemsku a Finsku. Následně však myšlenky na návrat zavrhl, když si prý přečetl v novinách, že trenér Brückner nikoho k takovému kroku přemlouvat nebude.

Měl by se Pavel Nedvěd vrátit na baráž do reprezentace?
Hlasujte v anketě Sportu.cz!

Nyní Nedvěd prohlásil, že pokud by jej někdo z vedení reprezentace oslovil, o nabídce hrát proti Norsku by "vážně uvažoval". "Ještě ale nikdo nezavolal," dodal třiatřicetiletý záložník turínského Juventusu. Ovšem během odpoledne se s vedením národního týmu spojil a Brückner uslyšel poprvé zcela jasně: Pokud mě, trenére, povoláte, přijedu.

Majitel Zlatého míče z roku 2003 Nedvěd skončil s reprezentací po loňském mistrovství Evropy. V národním týmu odehrál 83 zápasů a vstřelil 17 gólů. "Jeho návrat bychom přivítali, to je jasné," řekl minulý týden reprezentační kapitán Tomáš Galásek. Také asistent národního týmu Miroslav Beránek po dnešním losu naznačil, že Nedvěd nemá dveře do reprezentace zavřené.

Svaz se vyjádří v pondělí

Českomoravský fotbalový svaz se podle mluvčího reprezentace Lukáše Tučka vyjádří k celé kauze v pondělí, ale hráči reagovali spontánně již dnes. "To je skvělá zpráva, moc nám to pomůže. Bude to zlá zpráva i pro soupeře, vždyť majitelů Zlatých míčů moc v Evropě není," řekl nejzkušenější český reprezentant Karel Poborský během návratu z druholigového duelu ve Vítkovicích.

Spokojen s návratem klíčového hráče byl také Vladimír Šmicer. "Přiznám se, že jsem to očekával už dříve, ale rozhodně s tím nemám problém. Budu rád, když takový fotbalista národní tým posílí," uvedl další reprezentant.

Bývalého reprezentanta Antonína Panenku dnešní zpráva překvapila. "Překvapen jsem, protože jsem očekával, že se vrátí už před dvěma zápasy v závěru kvalifikace," uvedl Panenka pro Radio Impuls. Případný neúspěch v baráži by totiž měl na Nedvěda tvrdý dopad. "Veškerá kritika by se soustředila na něho," prohlásil mistr Evropy z roku 1976. Návrat velké hvězdy ho však potěšil. "Je jasné, že to mužstvu pomůže. Ve hře, ale i sebevědomí," řekl Panenka.

Reklama