Hlavní obsah

Lvíčata budou silná, s Vydrou, Kadlecem i Kalasem. Vstupenky nejen na ně ještě jsou

Už jen 25 dní zbývá do zahájení fotbalového mistrovství Evropy U21, které považuje UEFA za druhou nejvýznamnější akci po „velkém“ ME, které příští rok hostí Francie. Česko, jako hostitelská země, dělá vše pro to, aby uspěla nejen pořadatelsky, ale i sportovně. Ve hře je kromě medailí i postup na OH v Rio de Janeiru, což předpokládá postup ze skupiny jako jistotu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český reprezentační útočník Václav Kadlec.

Článek

Trenér Jakub Dovalil v pondělí oznámí třiadvacetičlennou nominaci. V té by neměly chybět ani největší opory týmu jako Pavel Kadeřábek, Matěj Vydra, Václav Kadlec nebo Tomáš Kalas.

„Vycházíme z toho, že někteří hráči jsou zranění a další se objeví nejspíš ve výběru áčka pro kvalifikaci s Islandem. Zatímco hlavní část pojede začátkem června na soustředění do Rakouska, další se k týmu připojí po Islandu. Budeme se opírat o hráče, kteří mají předpoklady uspět,“ zdůraznil Dovalil s tím, že Vydra a Kalas, jimž už skončily povinnosti v klubech před několika týdny, mají individuální tréninkové plány.

Lvíčata budou mít v průběhu šampionátu sídlo v Benicích na kraji Prahy, odkud budou vyjíždět na zápasy skupiny A. Na její úvod se 17. června střetnou s Dánskem, poté se Srbskem a skupinu uzavřou s Německem.

České zápasy ve skupině A
DatumZápasČasStadión
17.6.ČR - Dánsko18:00(Eden)
20.6.Srbsko - ČR18:00(Letná)
23.6.ČR - Německo20:45(Eden)

Pokud skupinu vyhrají, utkají se 27. června od 21 hodin v Olomouci s druhým týmem skupiny B, když skončí druzí, čeká je týž den v Edenu od 18 hodin vítěz skupiny B.

Finále se hraje 30. června od 20.45 hodin v Edenu. V případě, že do semifinále postoupí Anglie, která nemůže poslat na OH tým, budou hrát třetí týmy ze skupin o poslední letenku do Ria rovněž poslední červnový den.

Skupinu B, která se hraje v Olomouci a Uherském Hradišti, tvoří Anglie, Portugalsko, Švédsko a Itálie.

Největší vlna vstupenek v prodeji

Zájem o šampionát je velký, ale k dispozici jsou stále vstupenky i na zápasy české reprezentace. „Stadióny se utěšeně plní, ale vstupenky na zápasy ještě jsou. Nejjednodušší cesta k nim vede přes naše internetové stránky www.u21euro2015.cz. Stačí pár kliknutí a můžete si ještě vybrat, ale zdůrazňuji, že zájem sílí. Na konci tohoto týdne je k dispozici největší část vstupenek na všechny zápasy. Zdůrazňuji včetně našich,“ řekl šéf organizačního výboru Petr Fousek.

Na šampionát se připravují i čtyři vybrané stadióny. Vše pod přísným dohledem zástupců UEFA. „Finišují rekonstrukce. Ve středu byl předán ten olomoucký, uherskohradišťský bude hotov do konce května, Eden a Letná jsou v podstatě připraveny, tam už se dodělávají jen drobnosti,“ říkal spokojeně Fousek. Do plné parády budou čtyři stadióny uvedeny před startem šampionátu.

Týmy už ladí kuchyni a regeneraci

Čilá komunikace probíhá mezi týmy a hotely i organizačními satelity v pořadatelských městech.

„Jednotlivé reprezentace dolaďují podmínky ubytování, regeneraci a stravování. Některé týmy si přivezou svoje kuchaře. Pochopitelně také organizačně připravují možnosti tréninků, včetně těch uzavřených. V jejich požadavcích není nic mimořádného nebo neobvyklého. Co se týká příjezdů, většina dorazí 11. nebo 12. června, tedy přibližně týden před startem šampionátu," uvedl Fousek. Angličané, kteří si oblíbili Olomouc, jsou v dolaďování detailů prý nejpreciznější.

„U rozhodčích je to trochu jiné, ti žádné požadavky nemají, jejich podmínky pobytu jsou dané přímo UEFA. Bydlet budou v Praze, na zápasy budou jezdit vlakem. Samozřejmě nepřijedou těsně před utkáním a nepojedou na noc zpět. V Olomouci i Uherském Hradišti je pro ně připraveno ubytování," prozradil Fousek s tím, že už pracují i příslušné týmy lékařského zabezpečení, ale také ty, které se budou starat o bezpečnost samotných aktérů a fanoušků. Do finále jde i propagační kampaň.

Reklama