Hlavní obsah

Do přípravy jednadvacítky před ME byl povolán i brněnský Vávra

Praha

Kádr české fotbalové reprezentace do 21 let v přípravě na mistrovství Evropy rozšíří brněnský útočník Stanislav Vávra, který dostal dodatečnou pozvánku a pojede s týmem na soustředění do Rakouska. Informoval o tom web brněnské Zbrojovky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Vávra z Brna (vlevo) oslavuje se spoluhráči jeden ze svých gólů během utkání se Slavií.

Článek

Jednadvacetiletý autor čtyř ligových gólů by mohl pomoci trenérovi Jakubu Dovalilovi vyřešit problém s útočníky, pokud Watford nedovolí na šampionátu startovat Matěji Vydrovi. Pak by zbyl v týmu jediný útočník Václav Kadlec, který nemůže kvůli disciplinárnímu trestu v prvním utkání hrát. Proto se Dovalil rozhodl povolat dalšího klasického útočníka a Vávra se v neděli bude hlásit na srazu.

"Je to hodně narychlo, ale jde pochopitelně o příjemné starosti, žádné komplikace," řekl Vávra. "V jednadvacítce jsem zatím nikdy nebyl, vždy jen mezi náhradníky. Bude to změna, snad bude všechno v pohodě. Navíc nejdu do neznámého prostředí," připomněl, že reprezentace se bude v Kaprunu připravovat v komplexu, který využívá na soustředění i Brno.

Aktuálně má jednadvacítka na soupisce 28 jmen, pět hráčů bude muset Dovalil vyškrtnout. Konečná nominace musí být oznámena 7. června. "Jsem hlavně rád za šanci, kterou mi trenér dal. Budu se snažit a uvidíme, jestli projdu zúžením," řekl Vávra, který bere soustředění i jako přípravu na novou sezónu. "Je dobré, že budu pořád v zápřahu, nebudu pak muset nabírat tolik kondici. Cítím se v pohodě a uvidíme, jak to všechno dopadne," prohlásil.

Reklama