Hlavní obsah

Chaotik Krejčí vyráží na Island se střelkami od Nedvěda

Praha

Fotbal není až tak velká věda. Třeba uznávaný trenér Pep Guardiola razí zdánlivě prostou strategii. Týmy v nové éře k úspěchu potřebují především dva typy hráčů - ty, kteří hru tvoří a kontrolují, a ty, kteří vnáší do obrany soupeře chaos. „Guardilovi se vyplatí naslouchat, je vždycky o krok napřed,“ usmívá se český internacionál Pavel Nedvěd.

Foto: Sport.cz

Zleva Ladislav Krejčí, Pavel Nedvěd a David Lafata s novými kopačkami.

Článek

Česká reprezentace by se v kvalifikačním duelu na Islandu ráda řídila Guardiolovou strategií. Tedy kontrolovala hru a o výsledku pak rozhodla díky kreativním chaotikům, kteří vnesou do hry každého týmu přidanou hodnotu.

Guardiolova motta se každopádně chytili výrobci fotbalového vybavení. Legendární český záložník Pavel Nedvěd v Praze představil aktuální trendy a předal nejnovější kopačky adidas reprezentantům Ladislavu Krejčímu a Davidu Lafatovi.

Král střelců české ligy se během přípravy národního týmu zranil, takže model ACE15 stvořený k maximální kontrole míče na ostrově gejzírů bohužel nepokřtí.

Záložník ovšem ve výpravě na Island chybět nebude. Ladislav Krejčí z rukou populárního Grande Paola převzal model X15 navržený pro hráče, kteří způsobují obráncům noční můry. Na své nové výzbroji si pochvaluje především nízkou hmotnost a design. „Líbí se mi výrazné barvy kopaček a nové vypadají opravdu skvěle," říká Krejčí.

Reklama

Související témata: