Hlavní obsah

Reprezentační marodka se vyprazdňuje

PRAHA

Stav reprezentačních fotbalových marodů se pomalu lepší. Čtyři z nedávných či současných by měli sraz národního týmu před baráží o postup na MS s Nory stihnout. S velkým otazníkem je stále útočník Lokvenc, ve stavu nemocných je zatím obránce René Bolf.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Čeští fotbalisté se pomalu dávají zdravotně dohromady.

Článek

V sobotu odstoupil už v 56. minutě dortmundský záložník Tomáš Rosický z duelu s Mönchengladbachem. "V průběhu prvního poločasu mě několikrát píchlo ve stehenním svalu a o přestávce jsme se s trenérem dohodli, že pokud mě bude táhnout sval nadále, půjdu dolů, abychom neriskovali zranění. Doktor mi po vyšetření oznámil, že to nebude nic vážného. Pár dnů volnějšího tréninku by mělo stačit," uvedl fotbalista pro ČTK.

Jankulovski i Baroš snad baráž stihnou

Marek Jankulovski zatím za AC Milán pravidelně nehraje. Podle informací z Itálie však trénuje, a také on by mohl být k dispozici. "Na zranění se nedá myslet, to bych nemohl hrát," uvedl Jankulovski na dotaz, zda se neobává dalších komplikací poté, co si zlomenou nohu znovu poranil v zářijovém duelu v Rumunsku.

"V pondělí začínám s plným tréninkem," řekl Právu Milan Baroš. Jeho achilovka už je v pořádku a také on by měl na baráž přijet. "Po zápase s Nizozemskem šlacha znovu zatuhla, ale nebyla natržená, což je nedůležitější," dodal.

Nejlépe je na tom monacký záložník Jaroslav Plašil. "Už jsem nastoupil ve čtyřech zápasech a v sobotu jsem dal gól. Palec je v pořádku. Chybí mi víc herní praxe a ještě potřebuji vylepšit kondici, ale to bych měl stihnout," řekl Právu.

Koller si není jistý návratem

Český útok hodně potřebuje dlouhého útočníka. Jan Koller se pomalu zotavuje po plastice zadního křížového vazu. Zatím ani minutu od svého zranění neodehrál Vratislav Lokvenc, marodící třetí měsíc. "Už týden trénuji s mužstvem naplno, ale zatím jsem se na trávník nedostal. Koleno se lepší. Komplikace, které protáhly můj návrat, nemám a věřím, že se nevrátí. Netroufnu si však říct, jestli stihnu baráž. Vylepšuji kondici, ale schází mi herní praxe. Rád bych však pomohl," řekl dlouhán, který střílel v kvalifikaci rozhodující branky.

Ze stejného důvodu jako Koller chybí i Tomáš Sivok. Do prvního zápasu baráže v Norsku zbývá necelých 14 dní, do srazu národního týmu týden. Nejen trenér Brückner věří, že už se nikdo nezraní a bude moci povolat hráče, kteří se vracejí z marodky.

Reklama