Hlavní obsah

Nedvědův návrat do reprezentace je podle Košťála hotovou věcí

V současnosti nic nebrání tomu, aby bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd opět nastoupil za národní tým. Tvrdí to alespoň místopředseda svazu Vlastimil Košťál, který je zároveň manažerem reprezentace. Záložník Juventusu Turín se nechal slyšet, že chce pomoci českému týmu v zápasech baráže o postup na mistrovství světa s Norskem.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd.

Článek

Košťál v minulých dnech s třiatřicetiletým Nedvědem jednal. A někdejší reprezentační opora mu prý potvrdila svůj zájem se do národního mužstva vrátit. "Pevně věříme tomu, že Pavlův návrat bude mít ten přínos, který všichni očekáváme. A že pro nás bude tím rozhodujícím jazýčkem na vahách," řekl Košťál po dnešním pražském jednání výkonného výboru svazu.

Nejlepší hráč Evropy roku 2003 se v národním týmu objevil naposledy v semifinálovém utkání loňského ME proti Řecku, v němž si poranil koleno. V září pak Nedvěd oznámil, že se reprezentace kvůli zdravotním důvodům dočasně vzdává a hodlá všechny síly věnovat působení v Juventusu. Do světové kvalifikace pak už nezasáhl.

Věříte, že Nedvěd nastoupí v Norsku?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Před závěrečnými zápasy ve skupině s Nizozemskem a s Finskem Nedvěd prohlásil, že jeho konec v reprezentaci je s největší pravděpodobností definitivní. Po několika dnech však své rozhodnutí změnil a oznámil, že národnímu mužstvu chce v duelech proti Norsku pomoci.

Reprezentační kouč Karel Brückner zveřejní nominaci na klíčová utkání o MS ve čtvrtek. V jeho výběru by Nedvědovo jméno zřejmě chybět nemělo. Zápas v Norsku se hraje 12. listopadu, pražská odveta o čtyři dny později.

Reklama

Související témata: