Hlavní obsah

Lvíčata mají staronového trenéra, jednadvacítku povede Lavička

Praha
Aktualizováno

Fotbalový trenér Vítězslav Lavička povede reprezentaci do 21 let. Kouč, který ve fuknci střídá Jakuba Dovalila, jemuž skončila smlouva po domácím evropském šampionátu, už české mladíky vedl v letech 2007 a 2008. Tentokrát Lavička, jenž naposledy působil v pražské Spartě, podepsal smlouvu na kvalifikační cyklus ME 2017.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Staronový trenér reprezentantů do 21 let Vítězslav Lavička.

Článek

„Vážím si této šance a děkuji vedení asociace za projevenou důvěru," prohlásil Lavička, jenž se na lavičku Lvíčat vrací po sedmi letech. „Jednadvacítku jsem už v minulosti trénoval, proto si dokážu představit, co mě čeká. Je to sice odlišná práce než na klubové úrovni, ale své zkušenosti bych rád předal ve prospěch jednadvacítky. Společně s nově tvořícím hráčským i realizačním týmem uděláme všechno pro úspěch v kvalifikaci a postu na závěrečný turnaj do Polska," dodal dvaapadesátiletý trenér, jenž tři roky působil také v Austrálii u FC Sydney.

Spokojenost neskrýval ani šéf FAČR Miroslav Pelta. „Jsme velmi rádi, že jsme s trenérem Lavičkou našli společnou řeč. Byl pro nás první variantou v okamžiku, kdy bylo zřejmé, že nebude pokračovat trenér Dovalil. Věříme v další úspěšné období pro naši jednadvacítku," prohlásil Pelta.

S kým bude Lavička spolupracovat, se zatím neví. Na složení realizačního týmu se pracuje. Jisté je jen to, že manažerem fotbalistů do 21 let zůstane Jaromír Šeterle.

Nový kvalifikační cyklus o postup na evropský šampionát do Polska se bude týkat hráčů narozených po 1. lednu 1994. Kvalifikace začíná v září, kdy se Lvíčata střetnou s Maltou a v Lotyšsku. Dalšími soupeři ve skupině jsou Moldavsko, Černá Hora a Belgie. Kvalifikaci hraje v devíti skupinách celkem 52 zemí, na šampionát se podívá poprvé 12 týmů. Na ME postoupí přímo vítězové skupin, čtyři nejlepší celky na druhých místech se pak v baráži utkají o zbylé dvě vstupenky na šampionát.

Reklama