Hlavní obsah

Norové připravují na české fotbalisty souboj v bahně

PRAHA

Norští fotbalisté se chystají bojovat o postup na mistrovství světa všemi prostředky. A před sobotním prvním zápasem baráže s Českou republikou hodlají spoléhat na všechny domácí výhody. Třeba i na neregulérní terén na stadionu, který je v současnosti pokryt silnou vrstvou nevzhledného bahna.

Foto: fotball.aftenposten.no

Současný stav Ullevaal stadionu v Oslu.

Článek

Norská média vycházející na internetu jsou od odpoledne plná článků o tom, jak je stadion Ullevaal v Oslu plný bahna. A sami Norové přiznávají, že je ostuda hrát tak důležitý reprezentační zápas v tak nedůstojných podmínkách. "Hrát tady? Šílenost," hlásá titulek článku na stránkách Aftenposten.no pod fotografií zdecimovaného trávníku na stadionu.

O víkendu se na stadionu hrálo finále Norského poháru mezi Molde a Lilleströmem a aktéři zápasu byli po utkání pěkně otrávení. "Na takovém povrchu není šance hrát aspoň trochu technicky. Myslím, že hrát tady reprezentační zápas je fakt trapas," prohlásil Stian Ohr z Molde. "Ti, kteří tady budou v sobotu hrát zápas, musí být vážně chudáci," přidal se Arild Sundgot z Lilleströmu.

Dokonce i někteří norští reprezentanti se nechali slyšet, že vítěze sobotního zápasu určí s největší pravděpodobností jen náhoda. Protože v takovém terénu se ani nedá hrát fotbal, je to "bahenní klouzačka". Trenér norského národního týmu Aage Hareide si z toho ale vrásky nedělá. V tisku se vyjádřil v tom smyslu, že to bude pro domácí jen výhoda.

Reklama

Související témata: