Hlavní obsah

Baroš bude proti Norsku v plné síle

PRAHA

Už s téměř vyléčenou achilovkou nastoupí do sobotního zápasu baráže v Norsku útočník Aston Villy Milan Baroš. Anglickému klubu se v lize nedaří, Baroš ale stále věří v obrat. Uplynulý víkend Baroš poprvé po měsíčním zranění nastoupil v Premier League, chybět by neměl ani v Oslu. "Sice jsem proti Liverpoolu hrál ještě pod práškama, ale do soboty by to mělo být úplně v pořádku," říkal Baroš na reprezentačním srazu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Bolavá achilovka by měla být do sobotního zápasu v pořádku.

Článek

Nejlepší kanonýr loňského evropského šampionátu se na baráž těší, starosti ale má z postavení své Aston Villy. Ambicióznímu celku odborníci před sezónou věštili, že by mohl prohánět velikány typu Chelsea, Arsenalu nebo Manchesteru United, Aston Villa je naopak kousek od sestupových vod.

"Chybí nám troška toho štěstíčka, měli jsme problémy se zraněními. Potřebovali bychom vyhrát pár zápasů a chytit se," přeje si rodák z Vigantic. "Nálada samozřejmě není bůhvíjaká, ale kabina je v pořádku. Tým máme kvalitní. Navíc nám pomáhají fanoušci, kteří nám stále věří," doufá ve zvrat Baroš.

Všichni věří v postup

Baroš byl u neúspěšné baráže s Belgií před čtyřmi lety. Odveta pro něj skončila předčasně, když byl vyloučen. "Tehdy jsem byl mladý a naivní, situaci jsem nezvládl.Teď už jsem zkušenější," říkal útočník Aston Villy novinářům.

Stejně jako proti Belgii jde česká reprezentace i do souboje s Norskem jako favorit, přestože trenér Brückner podobnou pozici odmítá. "Máme kvalitní tým, všichni věříme v postup. Víme, kde jsou Norové silní - jsou agresivní a hrají jednoduše," představuje soupeře Baroš.

Při vzpomínkách na rok 2001 bude hrát český celek pod tlakem. "Ten jsme už cítili při zápase ve Finsku, kde to ale kluci zvládli výborně. Snad to tak bude i teď," připomněl forvard výhru 3:0 z posledního duelu kvalifikace.

Méďa bez problémů zapadne

Proti Norsku ale národní celek posílí jeden z nejlepších evropských hráčů Pavel Nedvěd. "Pavel je kvalitní fotbalista, který dokáže tým vyburcovat i rozhodnout zápas," řekl na adresu záložníka Juventusu Baroš. "Je jenom dobře, že je zpátky," dodal.

Strach Baroš nemá ani z dlouhé šestnáctiměsíční absence bývalého kapitána. "Z toho nemám vůbec strach. Hráli jsme pohromadě několik let, Méďa určitě bez problémů zapadne. Beru ho, jakoby tady byl před měsícem," uzavřel útočník Aston Villy.

Reklama