Hlavní obsah

Norové slibují důstojný zápas, stadión zakryli plachtou

PRAHA/OSLO

Norští pořadatelé fotbalového zápasu baráže o postup na mistrovství světa mezi domácími borci a Českou republikou se polepšili. Po kritice rozbahněného trávníku, na kterém se má sobotní zápas hrát, se rozhodli zjednat nápravu. V pondělí večer pokryli celý povrch stadionu Ullevaal v Oslu ochrannou plachtou, která má zabránit dalšímu poničení.

Foto: www.dagbladet.no

Norští pořadatelé z obav před dalším poničením přikryli stadion Ullevaal plachtou.

Článek

O víkendu se na Ullevaalu hrálo finále Norského poháru, po jehož konci aktéři z obou týmů nešetřili kritikou ke stavu trávníku. Pozadu nezůstali ani fotbalisté norské reprezentace, podle jejichž vyjádření v místním tisku je to celé velký skandál.

Vedení stadiónu dokonce včera rozhodlo o nezpůsobilosti hrací plochy pro podzimní zápasy Královské ligy, společné soutěže týmů z Norska, Švédska a Dánska. Pro reprezentaci to však zřejmě neplatí. A to i přesto, že norská média označila myšlenku hrát v sobotu na Ullevaalu tak důležitý mezistátní zápas za naprosto šílený nápad.

Organizátoři reagovali pouze tím, že pořídili obrovskou plachtu, kterou zdecimovaný trávník v pondělí zcela pokryli. A včera večer se alespoň rozhodli zapnout na Ullevaalu vyhřívání. Podle internetových stránek dagbladet.no pak ještě uvažují o tom, že na místa kde není trávník nasypou písek.

Nedvěd? Ten je neškodný

Norský sportovní tisk věnuje zápasu s Českem maximální pozornost. Podrobně se rozepisuje o českých reprezentantech, kromě rodinného života sleduje dokonce i jejich účesy apod. Deník Aftenposten dnes přinesl rozsáhlý portrét Tomáše Ujfalušiho a rozplývá se nad jeho fotografiií s dcerkou Kačenkou.

Přednostně se ale pochopitelně zaobírají rozebíráním sobotního zápasu. Články jsou psány převážně v optimistickém duchu snažícím se nabudit v domácím týmu nebojácného ducha. Nedvěd je prý unaven a nedokáže být už tak dobrý jako dřív, i v Juventusu je neškodný. Po zranění dle jejich mínění nehraje optimálně ani Baroš a Rosický nebude mít šanci na špatném povrchu cokoliv předvést.

Reklama

Související témata: