Hlavní obsah

Galásek by si přál rozlučku na mistrovství světa

PRAHA

Ještě bez kapitána Tomáše Galáska trénovala v úterý dopoledne fotbalová reprezentace před sobotním barážovým zápasem v Norsku. Zkušený záložník Ajaxu Amsterodam si doléčuje natažený stehenní sval, který si poranil při zápase Ligy mistrů v Thunu. "Ve čtvrtek a v pátek už bych chtěl trénovat naplno. Ohledně soboty jsem velice optimistický," říkal Galásek na úterním setkání s novináři.

Článek

Záložníka Ajaxu Amsterodam stehenní sval bolí několik dnů. "Už s poraněným svalem jsem šel do zápasu v Thunu, protože to bylo pro Ajax důležité. Odehráním devadesáti minut jsem chtěl pomoct týmu, nestihl jsem se pak ale doléčit," popisoval Galásek své potíže po zápase minulou středu.

Úterní trénink Galásek ještě vynechal, v dalších dnech už by se chtěl do přípravy zapojit. "Zítra bych se chtěl už motat na tréninku, ve čtvrtek a pátek pak už naplno trénovat. Jsem ohledně zranění optimistický," říkal Galásek.

Záběry stadiónu polekaly

Médii v pondělí probleskly informace o tristním stavu stadiónu v Oslu, kde se bude v sobotu hrát. "Jsme mužstvo, které bez Jendy Kollera bude muset hrát více kombinačně, po zemi. Museli bychom se s povrchem vyrovnat, stejně tak ovšem soupeř. Ty záběry nás ale polekaly," přiznal reprezentační kapitán.

Absence útočníka Dortmundu Kollera je pro reprezentační systém značným oslabením, přesto se bez něj bude muset trenér Brückner obejít. "Bude nám chybět hlavně při standardních situacích, které Norové umějí. Oni můžou hrát na svoji útočnou věž, typicky anglickým způsobem," popisuje taktiku soupeře Galásek. "My tam ale chceme vyhrát, ne jen remizovat," dodává.

Norsko je považováno za outsidera, i když takovou roli trenér Brückner odmítá a Galásek souhlasí. "Nejde se jen dívat na pořadí v tabulce FIFA. Rozhodne fotbalové štěstíčko, komu bude přát víc. V Holandsku si ovšem myslí, že Norové pro nás nejsou žádným soupeřem a že se na mistrovství dostaneme. Ve skupině by nás ale mít nechtěli," vzpomínal na rozhovory při odjezdu z nizozemského Amsterodamu.

Pavel je kapitánem i bez pásky

Na pondělní tiskové konferenci uvedl navrátilec Pavel Nedvěd, že nepočítá s funkcí kapitána. I současný lídr reprezentace si myslí, že si kapitánskou pásku ponechá. "Pavel pro mě byl vždycky kapitánem a bude jím i teď. I bez pásky."

Nedvěd se nechal slyšet, že s reprezentací počítá jen pro zápas baráže. Co bude dál, neví. "Věřím, že se mu reprezentování znovu zalíbí, přijetí bylo velice solidní. Snad půjde i do dalších bojů, hodně nám chyběl," uvedl na adresu Nedvěda Galásek.

Nedvěd i Galásek patří k veteránům reprezentace, příliš času v národním celku jim už nezbývá. "Sešlo se nás pár hráčů, kteří by chtěli mít mistrovství světa jako rozlučku s nároďákem. Uvidíme, jak to dopadne," zasnil se Tomáš Galásek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články