Hlavní obsah

Galásek i Poborský na tréninku jen klusali

PRAHA

Pavel Nedvěd jezdil na úterním dopoledním tréninku jako motorová myš, při fotbálku dal dva góly, ale kouč české reprezentace Karel Brückner měl přesto vrásky na čele. Naplno totiž netrénovali kapitán Tomáš Galásek, Karel Poborský, Pavel Mareš, Jiří Jarošík a David Rozehnal.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

Zatímco první čtyři jmenovaní alespoň půl hodiny vyklusávali, Rozehnal šel rovnou do posilovny. "Má problémy s patou a dopady v tvrdých kopačkách na trávník mu způsobují bolest," řekl jeden z reprezentačních lékařů Jiří Fousek.

U Jarošíka doznívají trable s kotníkem, ale ve středu by měl začít trénovat. Poborského i Galáska trápí svalové potíže. "Karel dostal v zápase druhé ligy koňara, ale není to nic vážného," prozradil Fousek. V pořádku by měl být i Galásek. "Stehenní sval mě tahá od zápasu Ligy mistrů s Thunem, nehrál jsem kvůli tomu v neděli ligu. Ale jsem optimista, ve středu už chci trénovat," uvedl kapitán.

"Nějak se nám ta skupina regenerujících hráčů rozrůstá," posteskl si Brückner. "Lékaři tvrdí, že by čtyři z těch pěti měli být k dispozici. Nejhorší je situace s Marešem," podotkl na adresu beka Zenitu Petrohrad, jenž má rovněž svalové problémy. Trénink na Strahově absolvoval bez úlev Milan Baroš. "Ale před kteroukoliv zátěží si musí vzít prášek na utišení bolesti. Trénink nevyjímaje," řekl Fousek.

Kouč kvůli několika marodům zrušil středeční odpolední trénink. "Místo něj se budeme věnovat taktice u videa a také regeneraci," sdělil Karel Brückner. Radost mu určitě dělal Nedvěd. Nic neošidil, do všeho chodil naplno a když se při fotbálku poprvé trefil, spoluhráči si ho dobírali, že po návratu bude za premiérový gól znovu platit zápisné. "Za to se neplatí," usmíval se bývalý kapitán, jenž je v týmu zpět po 16 měsících. "Pavlovu mentalitu všichni známe. V zápase i na tréninku má dominantní roli," usmíval se kouč.

Reklama