Hlavní obsah

Los lepší než při kvalifikaci o EURO. Na druhou příčku máme, hlásil z Ruska trenér Vrba

Žádné rozpaky, už vůbec ne nějaké nářky. Trenér české fotbalové reprezentace je po petrohradském losu kvalifikace mistrovství světa 2018, jež se bude konat v Rusku, realistou. „Německo je favoritem, my máme na to hrát o druhé místo,“ hlásil hned poté, co los poslal český národní tým do skupiny C, kde bude jeho soupeřem Německo, Severní Irsko, Norsko, Ázerbájdžán a San Marino.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba věří, že druhá příčka je hratelná.

Článek

Jasné je, že teď je pro trenéra Vrbu hlavním úkolem zvládnout kvalifikaci o EURO 2016 ve Francii a teprve potom začne myslet na soupeře, s nimiž se potká v bojích o světový šampionát v Rusku.

"Momentálně je pro nás skutečně aktuální kvalifikace o mistrovství Evropy, takže soupeře v boji o světové mistrovství začneme řešit později," hlásil ostatně do Prahy i pro asociační web.

Slavnostní losování kvalifikace MS 2018 však na něho zapůsobilo, to nepopíral.

"Rusové berou pořadatelství hodně vážně, zúčastnil se i prezident Putin, bylo tady opravdu hodně fotbalových i dalších osobností z celého světa," referoval Pavel Vrba a nepopíral, že měl po losování dobrý pocit.

Zkušenost má pouze s Norskem

„Rozhodně lepší, než tomu bylo po vylosování současné kvalifikace o EURO, v níž máme skupinu obtížnější. Samotné losování bylo podobné, ale řekl bych početnější a větší. Přece jenom šlo o mistrovství světa."

Když bylo definitivně jasné složení skupiny C, přiznal Vrba, že jde o konstelaci přijatelnou. „Hlavním favoritem je Německo, našimi největšími soupeři o druhé místo jsou Norsko a Severní Irsko. Ale dopředu se nedá říct, že to tak určitě bude. Máme však na to hrát o druhé místo," potvrzoval reprezentační trenér.

"Zkušenost mám jako trenér národního týmu pouze s Norskem, se nímž jsme se utkali přátelsky v Praze. Byl to zápas, který nám ale moc nevyšel. Ze slovenské reprezentace pak pamatuji zápasy s Německem a San Marinem," vybavoval si Pavel Vrba.

Reklama