Hlavní obsah

FIFA ve čtvrtek prověří norský trávník pro baráž

Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) reagovala na protest Českomoravského fotbalového svazu vůči špatnému stavu hrací plochy na stadionu Ullevaal v norském Oslo, kde by se mělo odehrát sobotní utkání baráže o postup na mistrovství světa. FIFA se rozhodla, že ve čtvrtek vyšle do Oslo svého delegáta. Ten by měl prověřit opravdový stav trávníku.

Foto: www.ullevaal-stadion.no

Norský národní fotbalový stadion Ullevaal v Oslu.

Článek

"Již zítra odlétá do Oslo delegát, kterého FIFA přesně instruovala. Delegát na místě provede kontrolu hřiště a může rozhodnout o dalších opatřeních." potvrdil generální sekretář ČMFS Petr Fousek. "Každopádně stále trváme na kompletním pátečním oficiálním tréninku na zápasovém stadionu i na tom, že hrací plocha musí dostát do našeho příletu výrazného zlepšení," zdůraznil Fousek.

Na stadionu sice probíhá údržba, otázkou však zůstává její efektivita, neboť počasí je špatné a předpověď setrvale nepříznivá. Až do soboty má být v Oslo deštivé počasí s teplotami maximálně osm stupňů Celsia. Teprve od neděle by se nebe nad norskou metropolí mělo vyjasňovat.

Ani ředitel stadionu si není jistý

Dokonce ani ředitel národního stadionu Ullevaal Jack Hemmestad si podle norských médií není jistý, že trávník na stadionu bude v sobotu tak dobrý aby si nikdo nestěžoval. Podotýká, že trávník začíná být zralý na výměnu, ten současný byl položen už před sedmi lety. Stadion Ullevaal byl postaven už v roce 1926.

Přeložení zápasu fotbalové baráže na jiné místo v podstatě nelze očekávat, o ostatních záležitostech se bude rozhodovat průběžně. V případě špatného vývoje umožňuje reglement FIFA i posun utkání na neděli.

Reklama

Související témata: