Hlavní obsah

Fotbalisté trénují mimo stadion, ale v sobotu se hrát bude

Čeští ani norští fotbalisté neabsolvují oficiální trénink na stadionu Ullevaal v Oslu, kde se bude hrát sobotní zápas baráže o postup na mistrovství světa, ale na náhradních stadionech. Rozhodlo se o tom na poradě krátce po příletu reprezentace do Norska. Hrát by se mělo podle plánu v sobotu, konečné rozhodnutí však učiní švýcarský rozhodčí Massimo Busacca až dopoledne před zápasem.

Článek

"Konečné rozhodnutí je, že oba týmy budou trénovat jinde: náš tým na stadionu Bislet a Norové na jiném hřišti. Trávník na Ullevaalu zůstane dnes ještě zakrytý a o způsobilosti rozhodne definitivně v sobotu ráno hlavní rozhodčí," informoval generální sekretář ČMFS Petr Fousek.

Podle něj přeložení zápasu na neděli nehrozí. "Dnes v Oslu už pršet nemá, a pokud počasí vydrží, je předpoklad, že trávník bude regulérní," uvedl funkcionář.

Během schůzky Fousek svůj postoj konzultoval s trenérem Karlem Brücknerem, který na podmáčený trávník spěchal okamžitě z letiště. Podle kouče se Norové pokusili hrací plochu vylepšit i nasypáním pískové vrstvy.

Čeští fotbalisté dostanou možnost si trávník prohlédnout a současně vybrat vhodné obutí až v den utkání, což nebývá obvyklé. "Podle dohody v sobotu v 11:30 si hráči trávník projdou, aby se se s ním alespoň částečně seznámili," uvedl Fousek.

Reklama

Související témata: