Hlavní obsah

Na Ullevaalu se hrát bude, rozhodčí neměl výhrady

OSLO

Norští a čeští fotbalisté sehrají barážový zápas o postup na mistrovství světa podle plánu v sobotu od 19:30 na stadionu Ullevaal v Oslu. Švýcarský hlavní rozhodčí Massimo Busacca si dnes dopoledne hrací plochu prohlédl a uznal ji za způsobilou. Informoval o tom generální sekretář svazu Petr Fousek. Krátce poté si stav hřiště přijeli prohlédnout také čeští reprezentanti.

Foto: www.ullevaal-stadion.no

Norský národní fotbalový stadion Ullevaal v Oslu.

Článek

Podle Fouska se pořadatelům podařilo hřiště od počátku týdne za pomoci plachty a teplého vzduchu hodně vysušit. "Trávník je uprostřed vyšlapaný a je v něm hodně písku. Víc trávy je po stranách hřiště až po vápna, na krajích je povrch až překvapivě pevný," řekl funkcionář.

Podle informací norských médií pořadatelé ve čtvrtek navezli na hřiště třicet tun písku. "Odpoledne ještě chtějí povrch uválcovat," dodal Fousek. V pátek večer museli čeští reprezentanti trénovat na stadiónu Bislet, známém především jako dějiště mítinku atletické Zlaté ligy.

Krátce po Fouskově obhlídce dorazili na stadión také čeští fotbalisté. Někteří měli na nohou kopačky, aby vyzkoušeli záludnosti terénu, jiní se po hřišti prošli jen v lehké sportovní obuvi. Pavel Nedvěd udělal několik rychlejších kroků, aby vyzkoušel, jak trávník umožňuje změny směru.

"Uprostřed hřiště a také před hlavní tribunou je jeho stav měkčí, podle hráčů se dost boří," připojil postřeh přímo z hrací plochy mluvčí mužstva Lukáš Tuček. Veřejnosti i médiím byl stadión uzavřen, novináři se dostali jen k zamřížované bráně.

Největší alchymií tak zůstane obutí, hráči si podle všeho zvolí kopačky s nasazovacími kolíky. "V nich jsem hrál za posledních pět let jen jednou," řekl v pátek Nedvěd.

V norské metropoli v pátek drobně pršelo, v noci ale déšť ustal. Dnes je oblačno, od moře fouká mírný vítr, teploměr ukazuje 12 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata: