Hlavní obsah

Latku vyřadily žluté karty, jednadvacítku doplní Pudil a Matula

PRAHA

Obránce fotbalové reprezentace do jednadvaceti let Martin Latka přijde kvůli druhé žluté kartě o úterní odvetu baráže o postup na mistrovství Evropy na německé půdě. Stoper pražské Slavie byl v pátečním duelu v Uherském Hradišti, kde Německo vyhrálo 2:0, podruhé během kvalifikace napomínán a do Leverkusenu neodcestuje. Trenér Ladislav Škorpil v sobotu tým doplnil o dva hráče Slovanu Liberec: záložníka Daniela Pudila a stopera Milana Matulu.

Článek

Pudil se do hry vrací poté, co si v pátek odpykal právě trest za žluté karty. Matula dostal pozvánku do týmu "lvíčat" poprvé.

"Pudil svoji kvalitu prokazuje už déle, je to gólový hráč, což prokázal třeba v poslední kvalifikaci ve Finsku. Matula se v obraně Liberce také jeví v posledních zápasech velmi dobře a podává stabilní výkony," řekl dnes Škorpil. Liberecké duo by se už dnes mělo zapojit do přípravy mužstva, které bude od 16:30 trénovat v Praze na Strahově.

Latka se už rozloučil

To už se netýká Latky, jedné z opor týmu, který v deseti kvalifikačních zápasech nechyběl na hřišti ani minutu. Urostlý obránce se dnes s reprezentačními kamarády rozloučil a v úterý prý u televize bude věřit v zázračný obrat, který by jednadvacítku posunul mezi nejlepší osmičku na závěrečný turnaj.

"Chtěl jsem s klukama do Německa jet, ale musím se vrátit do klubu. Budu jim strašně držet palce, kdyby dali rychlý gól, možná by Němci znervózněli a ještě to třeba půjde otočit," řekl Latka s nadějí.

Reprezentační výběr se dnes dopoledne přesunul z Moravy do Roztok u Prahy, kde bude pobývat do nedělního odletu. V neděli dopoledne mužstvo ještě absolvuje jednu přípravu v tréninkovém areálu pražské Sparty na Strahově.

Složitá pozice

Čeští mladíci jsou před odvetou, která se hraje v úterý od 18:00 v Leverkusenu, ve složité pozici. V pátek jim nic nebyla platná permanentní převaha ani to, že si vytvořili řadu výborných šancí. Německo v Uherském Hradišti předvedlo maximální efektivitu a do domácí odvety si odvezlo velmi slibný náskok 2:0.

Trenér Škorpil si prý dlouho do noci v hlavě přehrával nešťastné utkání, v němž jeho mužstvo doplatilo na bídnou produktivitu. "Musím říci, že jsem toho po zápase mnoho nenaspal," poznamenal Škorpil. Přesto podle něj tým není před odvetou vnitřně zlomený. "Pokud stále existuje špetka naděje, musíme se rvát až do úplného konce," dodal Škorpil.

Reklama

Související témata: