Hlavní obsah

Lokvenc po operaci zápas fotbalistů v Oslu zaspal

SALCBURK (Rakousko)

Místo aby bojoval s fotbalovou reprezentací o vytoužený start na mistrovství světa, zotavoval se Vratislav Lokvenc z operace kolena, kterou absolvoval v pátek na klinice v Salcburku. Sobotní úspěšné vystoupení svých kolegů v Oslu ani neviděl; možnost sledovat přímý přenos neměl a záznam v noci zaspal.

Článek

"I když jsem zápas neviděl, tak v obraze jsem byl. Byl jsem v neustálém spojení po telefonu s kamarády. Chodily mi zprávy sms z Německa i Čech," řekl v neděli Lokvenc, jenž si začátkem týdne obnovil zranění kolena. "Když to člověk nevidí, tak je v klidu a tolik to neprožívá," uvedl útočník Salcburku.

Utkání mohl vidět ze záznamu v nočních hodinách, ale ten zaspal. Až dnes získal informace z toho nejlepšího možného zdroje. "Volal mi Pavel Nedvěd a zápas mi blíž popsal," prohlásil Lokvenc.

Nadějný výsledek

Jednobrankové vítězství z Norska je podle něho nadějný výsledek. "Druhý zápas bude o něčem jiném. Bude lepší hřiště a i kvalitativně bude to utkání asi na vyšší úrovni," mínil autor 13 reprezentačních branek.

Z nemocnice má být propuštěn ve středu, v den barážové odvety. "Doufám, že aspoň druhý zápas uvidím. Nova mi sice nejde, tak snad to dávat budou na Premiere," řekl Lokvenc.

Devětašedesátinásobný reprezentant si pochvaluje návrat Pavla Nedvěda do národního týmu. "Škoda jen, že se to lépe nedomluvilo dřív, již na Nizozemsko. Je dobře, že se vrátil, v baráži určitě pomůže. Hlavně aby to dopadlo dobře ve středu, a když se postoupí na mistrovství světa, tak si to asi nenechá ujít," míní Lokvenc.

Vazy i kloub jsou čisté

Při páteční operaci strávil na sále 45 minut a den po ní už mohl chodit. "Udělali mi plastiku předního křížového vazu a vzali trochu vnitřního menisku, který jsem měl skřípnutý. Doktor říkal, že to dopadlo výborně. Jinak je prý v koleně vše v pořádku, vazy i kloub jsou čisté," prohlásil spokojeně Lokvenc, jenž se zranil v úvodu sezony. Po dlouhém léčení se začal připravovat na návrat, ale na úterním tréninku si zranění obnovil.

Nyní je vytáhlý útočník optimistou. "Doktor říkal, že když to půjde dobře, tak začátkem dubna bych měl hrát. Já si spíše myslím, že bych se v té době mohl pokusit hrát," řekl Lokvenc, který za týden odjede do německého Řezna k lékaři Klausi Edemu. "To je skvělý odborník na kolena, stará se o německou reprezentaci a nyní se u něj dává dohromady i Honza Koller. Podívá se na to a řekne mi, kdy mám nastoupit na rehabilitaci," prohlásil Lokvenc.

Reklama