Hlavní obsah

Další rána pro Vrbu! Rosický je po artroskopii a zářijovou kvalifikaci nestihne

Praha
Aktualizováno

Jedna špatná zpráva za druhou přichází během tropického léta. Jako by nestačilo, že kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba musí sledovat, jak Plzeň ani Sparta znovu nebudou hrát Ligu mistrů. Forma opor národního týmu je na startu sezóny velmi kolísavá a teď navíc přišla z Londýna zpráva, že Tomáš Rosický je po artroskopické operaci kolena. Záložník Arsenalu a kapitán reprezentace tak nestihne zářijové kvalifikační duely s Kazachstánem a v Lotyšsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zase zranění... Tomáš Rosický si musí na návrat k fotbalu počkat..

Článek

Další vrásky na Vrbově čele. Tým pro nejbližší dvojzápas s Kazachstánem a v Lotyšsku bude muset stavět bez kapitána.

„Tomáš má za sebou malý zákrok. Z Arsenalu máme informace, že jde vše dobře, ale čas jde proti nám," potvrdil ve středu dopoledne předseda FAČR Miroslav Pelta, že zářijovou kvalifikaci klíčový záložník nestihne.

Častá zranění jsou prokletím kariéry Malého Mozarta. Poslední šrám utrpěl při posledním kvalifikačním utkání na Islandu. V Arsenalu sice prodloužil smlouvu o další rok, ale přišel o přípravné zápasy a bylo jasné, že ani začátek klubové sezóny nestihne.

Teď se ukázalo, že v minulém týdnu musel Tomáš Rosický dokonce na operaci, takže bez jeho služeb se musí obejít nejen Arséne Wenger, ale pro první podzimní duely také Pavel Vrba.

„Minulé úterý byl Tomáš u profesora Bönische na klinice v Augsburgu. Podrobil se artroskopickému zákroku na koleně, které mu pan profesor vyčistil. Dobu rekonvalescence stanovil na šest, maximálně deset týdnů. Léčení probíhá standardně, komplikace se neočekávají a po uzdravení se Tomáš normálně vrátí na trávník. Bohužel kvalifikační dvojzápas v zářijovém termínu nestihne. Na říjnový by už měl být k dispozici," řekl pro Právo a Sport.cz hráčův agent Pavel Paska.

Komplikace přicházejí v nesprávný čas

Kouče nároďáku už trápí slabá forma klíčových hráčů Plzně nebo nevydařené víkendové výkony Petra Čecha za Arsenala či Pavla Kadeřábka za Hoffenheim.

Vzhledem k absenci Rosického je dost možné, že se v nominaci záložníků objeví nějaká nová tvář. Vrba prý vážně uvažuje o libereckém Davidu Pavelkovi, z minulého kádru lvíčat si o pozornost zase říká mladoboleslavský Jiří Skalák.

Reprezentace měla kvalifikaci ME 2016 báječně rozjetou, domácí remízou s Lotyšskem a porážkou na Islandu si ovšem situaci notně zkomplikovala. A pokud chce mít před závěrečnými říjnovými duely s Tureckem a v Nizozemsku trumfy ve svých rukou, nesmí už s Kazachstánem ani v Lotyšsku ztratit ani bod!

Kolik bodů získá český tým bez Tomáše Rosického v kvalifikačních bojích s Kazachstánem a v Lotyšsku?
Šest
55,2 %
Čtyři
18 %
Tři
7,5 %
Dva
4,6 %
Jeden
3,8 %
Žádný
10,9 %
Celkem hlasovalo 5874 čtenářů.

Reklama