Hlavní obsah

Vrba má další problém. Kromě Rosického podstoupil operaci kolene i Plašil!

Robert NeumannSport.cz

Tak tohle je smůla na druhou. Na trenéra české fotbalové reprezentace Pavla Vrbu se před kvalifikačním finišem valí špatné zprávy. Poté, co kvůli operaci kolene ztratil minimálně pro zářijové duely s Kazachstánem a Lotyšskem kapitána Tomáše Rosického, nemůže počítat ani s Jaroslavem Plašilem. Důvod? Stejný jako u Rosického - operace kolene!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Plašil na srazu české fotbalové reprezentace před utkáním kvalifikace ME 2016 s Islandem.

Článek

„Jarda Plašil podstoupil operační zákrok na koleni, měl tam zánět," potvrdil Právu a Sport.cz manažer českého národního týmu Dušan Fitzel.

Záložník Bordeaux podobně jako Rosický odehrál poslední soutěžní zápas zkraje června na Islandu, kde česká reprezentace prohrála v evropské kvalifikaci 1:2. Rosický od té doby netrénoval, oba hráči kvůli potížím s kolenem zmeškali úvod sezóny ve svých klubech. Nyní se zotavují po operačním zákroku.

Ohledně úplného závěru kvalifikace o postup na ME 2016 (10. října s Tureckem, 13. října v Nizozemsku) jsou prognózy Rosického startu čitelnější. Podle Pavla Pasky, majitele společnosti ISM, která záložníka Arsenalu zastupuje, by měl být jeho klient pro tyto zápasy k dispozici.

Nominuje Vrba nováčky?

„Profesor Bönisch z kliniky v Augsburgu, který operační zákrok prováděl, stanovil dobu rekonvalescence na šest, maximálně deset týdnů. Na říjnový termín by už měl být Tomáš k dispozici," uvedl Paska. U Plašila je termín pravděpodobného návratu neznámý.

„Zatím nezačal trénovat. Když jsem s ním mluvil, říkal, že neví, jak dlouho bude rekonvalescence trvat. Takže ani s ním nemůžeme v září počítat," pověděl Fitzel.

Vrba už nyní řeší, jak a kým Rosického a Plašila v důležitých utkáních s Kazachstánem a v Lotyšsku nahradit. Vzhledem k absenci zraněných opor i slabší formy některých reprezentantů z české ligy, je pravděpodobné, že se v nadcházející nominaci objeví nějaký nováček. Spekuluje se především o dvou jménech: libereckém záložníkovi Davidu Pavelkovi a útočníkovi Mladé Boleslavi Jiřím Skalákovi.

Reklama