Hlavní obsah

Češi na Nory vletí v plné síle

PRAHA

Tomáš Rosický v úterý večer na sychravé Letné trénoval! To je nejlepší zpráva nejen pro trenéra českého týmu Karla Brücknera, ale i pro mužstvo a fanoušky, kterých se přišlo podívat několik desítek. Do středeční barážové odvety vletí na Nory národní tým v plné síle. Po sobotní výhře1:0 v Oslo je postup na mistrovství světa po šestnácti letech velice blízko.

Článek

"Určitě to zkusí, do utkání nastoupí, ale není jisté, zda bude trénovat," říkal Karel Brückner na tiskové konferenci před tréninkem. "Myšlenkám na to, kdo by měl Rosického případně nahradit, se vyhýbám. Kdo nastoupí za vykartovaného Tomáše Galáska je jasné, ale neprozradím to," dodal. Už od neděle se však na převzetí role defenzivního záložníka intenzivně připravuje Jan Polák.

Ještě nebezpečnější

Na tiskovou konferenci přivedl kouč Pavla Nedvěda, což okomentoval slovy: "Vždycky vodím kapitána." O tom, kdo převezme po Galáskovi kapitánskou pásku, rozhodla podle Nedvědových slov hráčská rada starších. Trenér s tím souhlasil. "Mluvit o Nedvědových přednostech je zbytečné, on je prokazuje na trávníku i mimo něj," zopakoval poněkolikáté kouč, jakou cenu pro jeho tým má Nedvěd.

Brückner zdůraznil, že Norové budou na lepším trávníku ještě nebezpečnější, než na domácím pískovišti. "Vzhlížím s pokorou ke každému utkání a soupeři, teď to platí dvojnásob," přiznal trenér. K dotazu na taktiku proti obávanému obrovitému kanonýru Carewovi jen poznamenal: "Známe dobře kvality tohoto hráče." Podobně jako v Oslo se mu věnuje především David Rozehnal, zajišťovaný Tomášem Ujfalušim a podle prostoru i dalšími hráči.

Domácí hřiště musí proměnit ve výhodu

Norové hrají venku lépe, než doma. Na trávnících soupeřů neprohráli jedenáct utkání za sebou. Toho si je vědom i trenér českého týmu... "V takovýchto k.o. zápasech se zpravidla rozhoduje až v odvetě, takže domácí prostředí může být relativně mírnou výhodou. My se ale musíme spoléhat sami na sebe, na náš výkon a pracovitost. Poslední krok bývá nejtěžší," zdůraznil Brückner.

Kouč rozhodně nemá obavu z nějakého přehnaného či ukolébávajícího optimismu. Tým je odhodlaný letenský trávník za mohutné podpory fanoušků proměnit ve výhodu a chce udeřit co nejdříve.

Dnes se mužstvo v hotelu Praha sejde na snídani v 9 hodin, po níž přijde na řadu rozcvičení. Oběd je na programu ve 12.30 h a po něm následuje odpočinek. Lehká předzápasová svačina bude připravena na 17 hodin, poté následuje taktická příprava. Z hotelu český národní tým vyrazí v 18.45 hodin. Pořadatelé upozorňují fanoušky, aby na Letnou přijeli s předstihem vzhledem k bezpečnostním opatřením při vstupu.

Předpokládáné sestavy
Česko: Čech - Grygera, Rozehnal, Ujfaluši, Jankulovski - Polák - Poborský, Rosický, Nedvěd - Šmicer - Baroš.
Norsko: Myhre - Bergdölmo, Hagen, Hangeland, Riise - Solli, Strömstad, Hästad, Pedersen - Carew, Iversen.
Rozhodčí Angličan Graham Poll (Anglie), začátek ve 20:15, přímý přenos vysílá TV Nova.

Reklama

Související témata: