Hlavní obsah

Baráž MS on-line: Česko - Norsko

PRAHA

Poslední krok zbývá udělat českým fotbalistům v nadějně rozehraném barážovém utkání s Norskem. Tým trenéra Brücknera úvodní duel na severu Evropy vyhrál 1:0 a ve středu nastoupí na pražské Letné k odvetě. Bude český fotbal po šestnácti letech na mistrovství světa? Sledujte on-line reportáž z utkání na stránkách Sport.cz.

Článek

Češi mají po vítězství v Oslo relativní výhodu, k postupu jim stačí i remíza. na to ale nikdo z Brücknerovy družiny nemyslí. "Žádný zápas se nedá hrát na remízu. Každý začíná 0:0 a nikdo vám dopředu neřekne, jak skončí," má jasno záložník Pavel Nedvěd, který ve středu navlékne poprvé od Euro 2004 kapitánskou pásku.

Roli šéfa týmu převzal Nedvěd po Tomáši Galáskovi, který nemůže nastoupit kvůli žlutým kartám. Na pozici defenzivního tak nastoupí v základu Jan Polák. Otazník se vznášel také nad startem klíčového člena záložní řady Tomáše Rosického, kterého v sobotním duelu zranila tvrdá střela obránce Riiseho. 'Malý Mozart'ale v základní sestavě ohlášené před utkáním nechybí.

Kdo postoupí na světový šampionát?
Hlasujte v anketě pod článkem.

Možná cesta našich na světový šampionát je jasná. Vítězství nebo remíza pošlou Brücknerovu rovnou do Německa. Při shodě bodů platí dvojnásob gól vstřelený na hřišti soupeře. Pokud skončí zápas stejným výsledkem jako v sobotu (0:1), bude se prodlužovat o 2x15 minut. Nastavení se dohraje, ať padne gól či nikoliv.

Pokud by v prodloužení daly góly oba týmy a utkání skončilo i po 120 minutách remízou, pak by postupovali Norové. To je zvláštnost baráže. Pokud v prodloužení branka nepadne, kopou se penalty.

Reklama

Související témata: