Hlavní obsah

Perfektní, jásal po postupu Rozehnal

V průběhu podzimu byl obránce fotbalové reprezentace David Rozehnal často kritizován za bídné výkony. Po utkání s Arménií označil trenér Brückner jeho hru jako barokní. Vytýkal mu nedostatečnou tvrdost a důraznost. Stoper Paris St. Germain si vzal výtky k srdci. Baráž s Norskem zvládl excelentně. Nebylo divu, že po odvetě blaženě zářil.

Článek

"Základem úspěchu bylo neinkasovat. Jakmile jsme vstřelili gól, získali jsme klid," rekapituloval Rozehnal průběh klíčového zápasu o postup na MS. Chválu za výkon v dvojzápase s Nory odmítal. "Nechci hodnotit svůj výkon, ale všeobecný pocit je senzační, perfektní. Dopadlo to skvěle pro tým, pro mě, pro diváky," jásal český stoper.

Označení barokní obránce se nyní jen usmívá. "To už mi asi nikdo neodpáře," culil se při vzpomínce na trenérovy výtky po boji s Arménií. "Hned na dalším srazu jsme o tom hovořili. Byl jsem za to rád. Trenér mi zdůraznil, co od mé osoby očekává. Nabádal mě k většímu důrazu, tvrdosti. Přemýšlel jsem o tom. Nepotřeboval jsem omluvu. Uklidnil mě ten rozhovor. Jsem rád, že jsem dostal šanci znovu. Myslím, že jsem nezklamal," vyprávěl stoper, který se skvěle doplňoval s Tomášem Ujfalušim.

"Je jako můj starší brácha. To, co mi řekne, se snažím vzít k srdci. Má hodně zkušeností. Je velkou osobností. Vedle něho mohu růst. On je tvrdší než já, dokáže do někoho zajet, přerušit akci. Já se o to snažím také," naznačil Rozehnal, že je učenlivým žákem.

Reklama

Související témata: