Hlavní obsah

Jako nováček si Pavelka nepřipadá. V reprezentaci potká kamarády z dětství

Liberec/Praha

Uvědomuje si, za jakých okolností se do českého národního týmu dostal. Rozsáhlá marodka v záložní řadě však radost z nominace Davidu Pavelkovi ani trochu nekazí. Kapitán fotbalového Liberce je z premiérové pozvánky nadšený.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký David Pavelka v souboji s Mijem Caktašem z Hajduku Split.

Článek

„Zaznamenal jsem sice v minulých dnech nějaké spekulace, ovšem než byla nominace oficiálně zveřejněná, mohla se změnit spousta věcí. Upřímně, opravdu jsem ji nečekal, o to víc jsem šťastný," řekl Pavelka.

Pokud by mu na jaře někdo řekl, že se v srpnu objeví ve výběru trenéra Pavla Vrby, klepal by si Pavelka dlouze na čelo. Se Slovanem bojoval o záchranu v Synot lize, tým se k ní doslova protrápil. Jenže nyní na podzim je všechno jinak: mužstvo šlape, Pavelka chytil starou dobrou formu.

„Na jaře mě tohle nenapadlo ani ve snu! Problémy se na mě i na klub valily, bylo to jedno velké trápení. Takže o reprezentaci jsem fakt neuvažoval. Jenže od léta nastal zlom: vedení do toho hodně šláplo, vyměnil se tým i trenéři, daří se nám. A když se vede mužstvu, vypadávají z toho víc i jednotlivci. Nominaci tedy vděčím letnímu přerodu v Liberci," narážel Pavelka na razantní změny u Nisy.

Na mobilní telefon mu přilétly desítky gratulací. Nechyběly mezi nimi ty od obránce Hoffenheimu Pavla Kadeřábka a záložníka Sparty Ladislava Krejčího. „Vyrůstal jsem s oběma ve Spartě, přáli mi mezi prvními. Pavel mi navíc napsal, že koho by napadlo, když jsme my tři v deseti letech na Letné začínali, že se spolu v budoucnu potkáme v nároďáku," uvedl Pavelka.

Na Vrbově seznamu pro kvalifikační dvojutkání jsou navíc i jeho spoluhráči z Liberce, útočník Josef Šural a brankář Tomáš Koubek. „Jsem nováček, ale vlastně si tak ani připadat nemusím, neboť budu mít kolem sebe spoustu známých tváří. To je fajn," těší Pavelku.

Reklama