Hlavní obsah

Bez volna, tudíž i bez smažáku a piva. Náramně naladěný Vrba si po výhře nad Kazachy dobíral bulvár

Plzeň

V tak dobrém rozmaru už dlouho nebyl. Ale mohl se snad někdo divit, když mu zase dokonale vyšlo střídání? Když náhradník Milan Škoda otočil v kvalifikační konfrontaci s Kazachy skóre a jeho svěřenci již počtvrté v průběhu bojů o EURO 2016 nepříznivě se vyvíjející stav? Nemluvě o tom, že i ostatní výsledky ve skupině a ztráty Nizozemců a Turků mu nahrály, takže postup do Francie je blizoučko. I proto trenér českých fotbalistů Pavel Vrba po výhře nad Kazachstánem rozvernou náladou jen sršel a nejen seriózní hodnocení, ale i bonmoty házel v plén. Třeba...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští fotbalisté před zahájením kvalifikačního duelu v Plzni proti Kazachstánu.

Článek
Fotogalerie

O BULVÁRU, KTERÝ JEHO HRÁČE ŠPEHOVAL - „Po posledním kvalifikačním zápase v Plzni proti Islandu nás fotil přes okna, aby zjistil, co večeříme, pijeme a jak se bavíme. Nechť se tentokrát nenamáhá a přijde rovnou do restaurace mezi nás."

O SMAŽÁKU A PIVU - „Tehdy jsme si dávali smažený sýr a pivo, protože zápasem končila sezóna a hráči měli volno. Po Kazachstánu se podobné menu servírovat nebude. Do dalšího utkání v Lotyšsku zbývají pouhé dva dny, což je naprosto šílené. Jsme bez volna a tudíž i bez piva a smažáku."

O UTKÁNÍ V LOTYŠSKU - „Musím jen opakovat, co už jsem řekl mnohokrát. V Evropě dnes už není slabých soupeřů. Kazachstán nám to dokázal, Lotyši bodem získaným v Turecku rovněž potvrdili, že jsou silným mužstvem. Remíza 1:1 je velice úspěšným výsledkem. Víme, že nás v neděli v Rize čeká strašně důležité střetnutí a uděláme vše proto, abychom uspěli. S přípravou jsme začali, jen co zápas s Kazachy skončil."

O ŠKODOVI SPASITELI - „Jsem hlavně rád, že potvrdil střeleckou formu ze Slavie. Strašně moc nám pomohl a řekl si minimálně o to, aby byl pravidelně nominován."

O STŘÍDÁNÍ SKALÁKA - „Nestřídal jsem ho proto, že by zklamal. Chtěl jsem prostě změnit způsob hry a zjednodušit ji, protože jsme prohrávali."

O DEBUTANTECH, KTERÉ POSTAVIL - „Potvrdil jsem si, že někteří hráči, kteří se prosazují v české lize, se dokáží prosadit i na mezinárodní scéně. A přitom to proti Kazachstánu nebylo jednoduché utkání. Šural, Škoda či Pavelka však ukázali, že si formu z klubů přinesli i do reprezentace. I proto jsem rád, že tři naše klubová mužstva postoupila v Evropské lize do základní fáze, protože to pro nás představuje obrovskou výhodu."

O PŘÍZNIVÉ POSTUPOVÉ KONSTELACI - „Výsledky ostatních soupeřů jsme znali a udělaly nám radost. Nizozemci teď mají deset bodů, Turci devět, zatímco my šestnáct. Chybí nám ještě tři, abychom pravděpodobně postoupili. Další zápasy mohou rozhodnout, proto se musíme na Lotyšsko důkladně připravit."

Oslaví fotbalová reprezentace už v neděli v Lotyšsku postup na EURO 2016 ve Francii?
Ano
40,5 %
Ne
59,5 %
Celkem hlasovalo 35803 čtenářů.

Reklama

Související témata: