Hlavní obsah

Česko - Malta 4:1Lavička při návratu k jednadvacítce slavil triumf vyzdobený kanonádou

Jablonec nad Nisou

Po sedmi letech trenér Vítězslav Lavička opět vedl v soutěžním utkání fotbalovou reprezentaci do jednadvaceti let. Obnovený debut zkušeného trenéra při vstupu do 1. kvalifikační skupiny o ME 2017 skončil v Jablonci pro domácí výběr vítězstvím 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Český útočník fotbalistů do 21 let Patrik Schick se raduje z branky, kterou vstřelil Maltě.

Článek

Lavička, jenž vedl Lvíčata už v letech 2007 a 2008, varoval důrazně svěřence před podceněním protivníka z malého ostrova ve Středozemním moři, protože do Čech dorazil proti všem předpokladům lídr první kvalifikační skupiny. Malťané totiž dokázali remizovat v Moldavsku a vyhrát v Lotyšsku.

Češi však do zápasu skvěle vstoupili. Po deseti minutách Černý, jenž se při startu ve věku 17 let a 322 dnů stal nejmladším reprezentantem v historii české jednadvacítky, našel na levé straně Havlíka a jeho přesný centr proměnil ve vedoucí gól Schick. Domácí zápasu dominovali. Drželi míč, velmi dobře kombinovali a dostávali se do střeleckých pozic. Zejména Černý na pravé straně a Hrubý s Trávníkem ve středu pole ukazovali velkou kvalitu. A právě po akci Trávníka s Černým přidal Schick druhý gól.

Pod gól se podepsal i Vorel

Místo uklidnění, které nepřinesly vyložené šance Černého, Čermáka ani parádní střela Lüftnera, domácí borci chvíli trnuli, když právě Lüftner neuhlídal Montebellu, jenž po nesmyslném vyběhnutí Vorla pohodlně skóroval.

Ještě do přestávky však Lavičkův výběr zaslouženě získal znovu dvoubrankový náskok, když Čermák z velkého vápna mířil přesně k tyči. A to ještě Malta přestála tutovku Matějů pálícího z deseti metrů.

Po obrátce nejprve Schick promarnil stoprocentní šanci na hattrick, vzápětí však Hrubý střelou z vápna pod tělem brankáře Borga zajistil českému výběru definitivně klid.

V dalším průběhu český tým vedení s přehledem hlídal. Soupeř se jen bránil, zatímco domácí trpělivě kombinovali a dostávali se do solidních brankových příležitostí. Navýšit vedení se jim však vinou vlastní nepřesnosti i kvůli několika výborným zákrokům J. Borga nepodařilo.

Utkání skupiny 1 kvalifikace na ME 2017 fotbalistů do 21 let:
Česko - Malta 4:1 (3:1)
Branky: 10. a 21. Schick, 38. Čermák, 56. Hrubý - 37. Montebello. Rozhodčí: Hasanov - Husejnov, Musajev (všichni Ázerb.). ŽK: Bezzina, Camenzuli. Diváci: 2086.
Česko: Vorel - Matějů, Lüftner, Kaša, Holzer - Černý (64. Klobása), Čermák (70. Tetour), Hrubý, Trávník, Havlík - Schick (82. Linhart). Trenér: Lavička.
Malta: J. Borg - Briffa, Zerafa, Arab, Attard - Bezzina (62. Agius) - Muscat (75. Mbong), Cesare (84. C. Borg), Camenzuli - Montebello, Cremona. Trenér: Vella.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články