Hlavní obsah

Trable Lvíčat v Lotyšsku. Rekord v nejpomalejší jízdě a nedostatek pokojů

Jurmala/Praha

Nepředpokládané trable narušily přípravu české fotbalové reprezentace do 21 let na druhé utkání kvalifikace o ME 2017. Po páteční výhře nad Maltou (4:1) odcestovali svěřenci kouče Lavičky v neděli do Lotyšska. K ideálu však měly dny před dnešní bitvou s domácími vrstevníky daleko.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Čeští fotbaloví reprezentanti do 21 let na tréninku.

Článek

„Nejprve se řidič autobusu cestou z letiště do hotelu snažil vytvořit rekord v nejpomalejší jízdě. Mnohem větším problémem bylo, že v hotelu neměli dostatečný počet volných pokojů, a tak někteří kluci museli několik desítek minut čekat na ubytování," líčil trable z městečka Jurmala tiskový mluvčí týmu Jaroslav Kolář. Potížím však ještě nebyl konec.

Cesta na trénink kvůli opravám silnice místo několika minut zabrala přes hodinu času, a tak Lvíčata absolvovala jen výběh podél moře 200 m od hotelu.

„Komplikací bylo dost. Naše plány byly narušeny, ale rozhodně nebrečíme," pronesl Vítězslav Lavička.

Zatímco český tým má odehraný jediný duel, domácí podlehli Maltě 1:2 a poté Belgii 0:2. „Příprava na souboj s Maltou vycházela z jejího utkání v Lotyšsku. Soupeře máme přečteného. Domácí prohráli souhrou nešťastných okolností, nedali penaltu. Čeká nás houževnatý soupeř," předpovídal Lavička.

Zápas v Jelgavě začne v 17 hodin, přímý přenos vysílá ČT Sport.

Reklama

Související témata: