Hlavní obsah

Reprezentační kouč Vrba nemíní Limberského exces smáznout. Postavím se k tomu, ujistil

Praha
Aktualizováno

Kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba nemíní přivřít oči nad excesem plzeňského fotbalisty David Limberského, který minulý týdne pod vlivem alkoholu havaroval v Praze na Smíchově a snažil se z místa nehody utéct. „Nechci to smáznout, určitě se k tomu postavím,“ prohlásil kouč národního mužstva ve vysílání nad dotazy fanoušků, které probíhalo na webových stránkách fotbalové asociace.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

David Limberský zdraví po utkání s Minskem plzeňské fanoušky.

Článek

Reprezentační trenér Vrba byl mezi prvními, koho Limberský informoval o tom, co se stalo. „Měl jsem informace dřív, než se objevily v tisku, protože mně David volal. I s jeho klubem jsem komunikoval, protože jsem chtěl mít ucelené informace. Ty, které se objevily v tisku, nebyly přesné, některé byly dokonce zavádějící," prozradil kouč národního mužstva, že se na něho Limberský obrátil okamžitě po maléru, který se udál v noci ze středy na čtvrtek minulý týden.

„Bavil jsem se s ním, vysvětlil jsem mu pravidla, která chci, aby reprezentanti dodržovali," potvrdil Vrba, že měl se svým někdejším plzeňským a současným reprezentačním svěřencem pohovor. „Víc informací ale dávat nebudu, protože jde o interní věc."

Tím ovšem nemínil trenér fotbalovému národu sdělit, že je celá záležitost pro něho uzavřená.

Kroky reprezentace se veřejnost dozví, ujistil Vrba

„V Plzni už trest dostal. A ne malý. A civilní soud pak bude rozhodovat, jaký dostane trest. My se k celé záležitosti rovněž postavíme, protože máme na celou událost také svůj názor," ujistil reprezentační trenér. "Veřejnost se další naše kroky dozví a pochopí," dodával, přičemž jen z náznaků se dalo vysoudit, že Limberského z reprezentace vyřadit nemíní.

Limberský havaroval na pražském Smíchově minulý týden ze středy na čtvrtek. Pod vlivem alkoholu narazil do zídky a na svém voze bentley způsobil škodu odhadovanou na půl miliónu korun. Poté se snažil z místa nehody utéct, ale policejní hlídka ho zadržela. Té pak Limberský, jemuž naměřili kolem 1,5 promile alkoholu v krvi, vyhrožoval a nadával.

Od klubu dostal za zmiňovaný exces následně pokutu, která měla podle neoficiálních informací dosáhnout miliónu korun a přišel o kapitánskou pásku. V následujícím nedělním ligovém střetnutí v Příbrami podal Limberský výtečný výkon, který vyšperkoval dvěma góly.

Ten první oslavil pantomimickou etudou, při níž držel v rukou imaginární volant a předváděl řízení auta. I za tuto oslavu šel v klubu na kobereček.

„Bylo to gesto až dětinské, takhle se reprezentant chovat nemá," glosoval ve zmíněném vysílání Limberského oslavnou scénu manažer reprezentace Dušan Fitzel.

„Limberský chybu uznal. Všichni jsme lidé a ať hodí kamenem ten, kdo neměl problém podobného rázu," dodával před kamerou.

Reklama

Související témata: