Hlavní obsah

Absentující hříšník Limberský bude zase chudší. Nejspíše přijde o další milión!

Praha

Plzeňský hříšník David Limberský bude nejspíš chudší o další milión. První muž českého fotbalu Miroslav Pelta opětovně naznačil, že se reprezentační provinilec bourající pod vlivem alkoholu nejspíše neobjeví v nominaci na kvalifikační duely s Tureckem a Nizozemskem uprostřed října. „Nominace je samozřejmě v plné kompetenci trenéra, takže do ní nechci zasahovat, ale na Limberského případ máme stejný názor,“ potvrdil Pelta, že se s koučem Pavlem Vrbou na řešení shodují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Limberský v reprezentaci? Hříšník si zřejmě nějakou dobu počká

Článek

Jen absence ve dvou kvalifikačních zápasech bude pro Limberského představovat už docela značný finanční deficit. Na startovném a bonusech určitě.

Startovné + prémie = milión

S ještě větší ztrátou však bude muset počítat ve chvíli, kdy se budou v reprezentaci rozdělovat prémie určené za postup na EURO 2016, kde si národní tým zajistil s předstihem účast už po výhře v Lotyšsku.

Matematika, která při rozdělování prémií v minulosti platila, je docela prostá. Peníze se mezi fotbalisty dělily podle zásluh na postupu, přičemž směrodatný býval počet zápasů, které v kvalifikaci sehráli.

Limberský zatím absentoval jen v domácím střetnutí s Islandem, jinak odehrál všechny zápasy. Nastoupil proti Nizozemsku, Turecku, Kazachstánu, na jaře proti Lotyšsku i na Islandu, v základní sestavě figuroval i v posledním duelu v Rize proti Lotyšům.

Teď ale bude zřejmě podle Peltových náznaků proti Turkům a Nizozemcům chybět, takže z deseti zápasů jich odehraje jen sedm. Převedeno do řeči peněz a vyplácených prémií za postup - mohl by přijít až o milión korun, což strahovské kuloáry ostatně potvrzují.

Pokud bude tedy v nominaci trenéra Vrby na říjnové duely chybět, pocítí to citelně na svém bankovním kontu. V žádném případě tudíž nepůjde jen o líbivé gesto, jímž se Vrba s Peltou zavděčí pohoršené veřejnosti a fanouškům na pražské Letné.

Limberský havaroval na pražském Smíchově od vlivem alkoholu. Narazil do zídky a na svém voze bentley způsobil škodu odhadovanou na půl miliónu korun. Poté se snažil z místa nehody utéct, ale policejní hlídka ho zadržela. Té pak Limberský, jemuž naměřili kolem 1,5 promile alkoholu v krvi, vyhrožoval a nadával.

„Kvitoval jsem přístup plzeňského klubu, který řešil Limberského přestupek radikálně. Ztráta kapitánské pásky znamená pro hráče hodně, výše pokuty je v českých poměrech nevídaná," kvitoval Pelta razantní řešení přijaté vedením Viktorie.

Peltu naštvala pantomima

„Mě osobně hodně naštvalo a dotklo se mi Limberského gesto v následném ligovém utkání v Příbrami," pohoršila prvního muže českého fotbalu pantomimická scéna, při níž plzeňský hříšník po vstřelení prvního gólu předváděl, jak točí imaginárním volantem a řídí auto.

„Nominace je samo sebou v kompetenci trenéra, nemíním do ní zasahovat. Ale máme na věc společný názor. Jak jsme k Limberského kauze přistoupili a jak jsme se rozhodli se veřejnost dozví příští úterý odpoledne na nominační tiskové konferenci," nechtěl Pelta konkretizovat, jaký trest Limberského čeká.

Měl by být podle vás David Limberský vyřazen z reprezentace?
Ano. Natrvalo
49,5 %
Ano, ale jen na zbývající dva zápasy kvalifikace o EURO 2016
27,8 %
Ne. Není důvod
22,7 %
Celkem hlasovalo 33745 čtenářů.

Reklama

Související témata: