Hlavní obsah

Lavička zatím povolal jen dvacet hráčů, tři nominuje po víkendu

Praha

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička zatím nominoval ke kvalifikačnímu utkání o postup na mistrovství Evropy 2017 s Černou Horou pouze dvacet hráčů. Zbývající tři volná místa zaplní dvaapadesátiletý kouč až po víkendu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička oznamuje nominaci před říjnovým zápasem kvalifikace ME proti Černé Hoře.

Článek

"Necháváme si prostor pro jednoho brankáře a asi nominaci doplníme o dalšího hráče do útočné formace," řekl na dnešní tiskové konferenci Lavička, který až na dva nováčky povolal stejnou sestavu jako pro dva úvodní zápasy s Maltou (4:1) a v Lotyšsku (1:1).

"Z nových hráčů jsme vzali Tomáše Břečku ze Slovácka a Antonína Baráka z Příbrami, kteří se v posledních zápasech první ligy prezentovali zajímavými výkony," přidal Lavička. Rozhodl se také využít osmidenní sraz i k odehrání modelového zápasu pět dní před duelem s Černou Horou.

"Čeká nás nezvykle dlouhý kemp a chceme ho využít k tomu, abychom byli pohromadě a potrénovali. Proto také odehrajeme modelové utkání, které bude za zavřenými dveřmi. Chceme si vyzkoušet nějaké taktické varianty a ověřit si některé hráče," uvedl Lavička.

Proti Černé Hoře by trenér rád napravil remízové zaváhání z Lotyšska. "Je to komplikace, bereme to jako ztrátu. Počítali jsme s tím, že do kvalifikace vstoupíme s plným bodovým ziskem," uvedl Lavička. Nečeká ale nic snadného. "Bude to klasický balkánský způsob hry, mají šikovné hráče, kteří když dostanou prostor, tak jsou velmi nebezpeční," řekl Lavička na adresu Černé Hory, která zatím v kvalifikaci odehrála tři zápasy a získala tři body.

Zápas se bude hrát 13. října od 18 hodin v Uherském Hradišti. Do konce roku poté čekají Lavičkův výběr ještě dva kvalifikační zápasy. V listopadu nastoupí doma proti dosud suverénní Belgii a poté se představí v Moldavsku.

Nominace české fotbalové reprezentace do 21 let na utkání kvalifikace mistrovství Evropy 2017 s Černou Horou (13. října v Uherském Hradišti):
PostJméno a příjmeníKlubPočet startůBranky
Brankáři
Vojtěch VorelVlašim20
Lukáš ZimaPerugia10
Obránci
Tomáš BřečkaSlovácko00
Milan HavelBohemians 190500
Daniel HolzerOstrava40
Filip KašaOstrava30
Michael LüftnerTeplice40
Petr RysPříbram00
Záložníci
Antonín BarákPříbram00
Aleš ČermákMladá Boleslav31
Václav ČernýAjax20
Jakub FulnekJihlava00
Marek HavlíkSlovácko20
Robert HrubýSlavia62
Tomáš SoučekSlavia10
Petr ŠevčíkOlomouc00
Daniel TetourDukla10
Michal TrávníkJablonec132
Útočníci
Stanislav KlobásaMladá Boleslav21
Patrik SchickBohemians 190522

Reklama