Hlavní obsah

Do Nizozemska s národním týmem neodcestuje dvojice sparťanů

Praha
Aktualizováno

Bez dvou hráčů základní sestavy sobotního duelu s Tureckem (0:2) odletí čeští fotbalisté do Amsterdamu k poslednímu kvalifikačnímu zápasu. Na palubě letadla nebudou lehce zraněný sparťan David Lafata ani jeho klubový spoluhráč Bořek Dočkal, který nasbíral tři žluté karty a v Nizozemsku nesmí nastoupit. Výprava čítá 21 hráčů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník David Lafata (27) a Aziz Serdar (4) z Turecka.

Článek

Trenér Pavel Vrba tak vedle nejlepšího českého střelce v kvalifikaci Dočkala přišel také o nejčastěji nasazovaného útočníka.

Lafata odehrál celé sobotní utkání s Tureckem, odnesl si však z něj lehčí zdravotní potíže, a proto dostal volno na zotavení. V útoku by měl dostat šanci Tomáš Necid či Milan Škoda.

Reprezentanti v neděli dopoledne absolvovali na Strahově regenerační trénink, odpoledne se pak letecky přesunou do Amsterdamu, kde je v úterý čeká od 20:45 poslední utkání v kvalifikaci. Češi už mají postup na mistrovství Evropy jistý, Nizozemsko musí vyhrát, aby si udrželo naději na baráž.

Oranje nejspíš budou chybět první dva gólmani

Fotbalistům Nizozemska s největší pravděpodobností budou proti českému celku chybět první dva brankáři. Jaspera Cillessena i Tima Krula trápí po sobotním zápase v Kazachstánu zranění a trenér Danny Blind dodatečně povolal Kennetha Vermeera.

Jednička Cillessen si v sobotu na předzápasové rozcvičce poranil záda a Blind místo něj musel nasadit mezi tyče Krula. Ani tomu se ale nevyhnuly zdravotní problémy a deset minut před koncem musel střídat kvůli zranění kolena. Newcastle United dnes oznámil, že Krul má poškozený zkřížený vaz a v této sezóně už nenastoupí. Místo něj dochytal zápas Jeroen Zoet, který si připsal první minuty za seniorskou reprezentaci.

Dodatečně povolaný Vermeer má na svém kontě pět startů v národním týmu, z toho dva soutěžní v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2014. Do nizozemského výběru se pro zápas s českým týmem vrátí obránce Gregory van der Wiel, který si proti Kazachstánu odpykal karetní trest.

Oranje v sobotu vyhráli 2:1, ale náladu jim pokazila následná porážka českého celku s Tureckem 0:2. Po ní zůstali Nizozemci na čtvrtém místě skupiny a k posunu na třetí příčku znamenající baráž potřebují nejen zvítězit nad výběrem Pavla Vrby, ale také věřit, že Turecko doma prohraje s Islandem. Jinak by Tulipány poprvé od roku 1984 chyběly na evropském šampionátu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články