Hlavní obsah

Vrbu podezíravost Nizozemců z míry nevyvedla: Jsme motivováni na každý zápas!

Amsterdam

Nizozemci jsou moc a moc podezíraví. Vzhledem ke konstelaci, která v kvalifikační skupině nastala a po sobotním výsledku s Tureckem v Praze (0:2) jim už víceméně přibouchla i cestu do baráže o EURO 2016, se není čemu divit. Jejich zvědavosti, zda česká fotbalová reprezentace přistoupila ke konfrontaci s Tureckem s náležitou motivací a patřičným zaujetím, také ne. „Nevím jak Holandsko, ale my jsme motivovaní na každý zápas,“ reagoval na jejich nedůvěru trenér Pavel Vrba ještě než absolvoval se svými svěřenci večerní předzápasový trénink před úterním duelem v amsterdamské Areně.

Trénink fotbalistů v AmsterdamuVideo: Sport.cz

 
Článek

Pochopitelně že Oranje sobotní letenské střetnutí a prohru českého týmu s protivníkem od Bosporu náležitě prostudovali. A chyby v defenzívě, jichž se Vrbovi svěřenci dopouštěli, se jim dvakrát nezamlouvaly.

„Do doby, než jsme v šedesáté minutě dostali první branku, jsme žádné chyby nedělali. Bylo to utkání o prvním gólu. Kdybychom ho dali my, nebo kdyby Krejčí vyřešil dvě situace na začátku druhé půle lépe, i výsledek by zřejmě vypadal jinak," odrážel trenér českých fotbalistů nizozemskou podezíravost.

„Po inkasované brance už naše obrana nebyla tak pevná a Turci se dostali do dalších šancí," připustil, aby jedním dechem přidal: „O to víc chceme úterní poslední kvalifikační zápas zvládnout a proti Holandsku uspět."

Vrba chystá rošády v sestavě

Na trenérově předsevzetí nic nemění ani absence Dočkala a Lafaty, kteří zůstali v Praze, ba ani rošády v sestavě, jež opět chystá.

„Základ budou tvořit hráči, kteří nastoupili v sobotu, ale k nějakým změnám dojde. Gebre Selassie, Necid a Michal Kadlec pravděpodobně dostanou větší prostor a nastoupí od začátku utkání," potvrzoval Vrba, že neustoupí od plánů dát možnost hráčům, kteří by si měli  v duelu s Nizozemskem svým výkonem říci o nominace na EURO ve Francii.

Brankáře Čecha se to pochopitelně netýká, i když v Amsterdamu bude stát v bráně on. „Je to poprvé, co prozrazuji, že chytat bude, aniž bych to dřív řekl jemu," usmíval se výjimečně dobře naladěný trenér.

Dokonce ani snaha Nizozemců slyšet od něho, že by ve Francii viděl raději Oranje než Turky, ho nevyvedla z míry.

„Jako kluk jsem Holanďanům strašně fandil. Cruyffovi, Neeskensovi a celé téhle generaci. A přál bych jim, aby si na šampionátu zahráli. Ale poté, co jsem viděl zápas Turků s Holanďany, myslím, že v souběžně hraném kvalifikačním střetnutí Turci nad Islandem vyhrají," vzal Vrba nizozemskému fotbalovému národu poslední zbytek nadějí, že by se přece jen mohl stát zázrak a jejich Oranje do baráže a evropský šampionát přece jen proklouzli.

Jak dopadne kvalifikační zápas ME mezi Nizozemskem a Českem?
Zvítězí Nizozemci
63,8 %
Utkání skončí remízou
12,7 %
Tři body získá Vrbův tým
23,5 %
Celkem hlasovalo 8289 čtenářů.

Reklama

Související témata: