Hlavní obsah

Nominaci jednadvacítky na kvalifikaci doplnili Linhart a Kaša

Praha

Trenér fotbalové reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička doplnil kádr pro kvalifikační utkání s Belgií a v Moldavsku o českobudějovického útočníka Zdeňka Linharta a ostravského stopera Filipa Kašu. Z nominace naopak vypadl zraněný mladoboleslavský útočník Stanislav Klobása. Problémy má i teplický stoper Michael Lüftner, ten se však zatím k týmu připojil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Fulnek (vpředu) v souboji s Mončilem Raspopovičem z Černé Hory v kvalifikaci ME 2017 hráčů do 21 let.

Článek

Lavička minulý týden ponechal v nominaci volné místo, čekal především na talentovaného útočníka Václava Černého z Ajaxu Amsterdam. Ten měl zdravotní problémy, v pátek už ale odehrál deset minut za rezervní tým, přesto mu lékař Ajaxu nedal povolení k účasti v reprezentaci, pro kterou byl v dosavadních třech zápasech klíčovým hráčem.

"Hlavně kvůli němu jsme volili tuhle formu nominace. Protože zatím nastupoval v základu a jeho případná neúčast by byla dalším oslabením," připustil Lavička.

Jednadvacítka se dnes sešla v Praze a přesunula se do Břízek u Jablonce, kde se bude připravovat na čtvrteční zápas s Belgií. Ten začne v Jablonci v 17:00 a Češi potřebují vyhrát, aby se vrátili do boje o postup.

Reklama