Hlavní obsah

Odvedli jsme kus práce, cenil si kapitán Lvíčat Čermák výhry nad Belgií

Jablonec nad Nisou

Kompaktní výkon ve všech řadách. To byl podle hráčů základní kámen na cestě k vítězství, kterého dosáhla česká fotbalová reprezentace do 21 let nad Belgií v kvalifikaci o postup na ME. V Jablonci zdolala nebezpečného a obávaného soupeře 1:0. Radostné pocity prožíval i kapitán týmu Aleš Čermák. „Odvedli jsme kus práce,“ hrdě hodnotil mladoboleslavský ofenzivní záložník povedené představení Lvíčat.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Aleš Čermák (vlevo) z ČR a Charly Musonda z Belgie.

Článek
Fotogalerie

Jaký nejdůležitější poznatek si odnášíte ze zápasu s Belgičany?

Výsledek nás těší obrovským způsobem. Dotáhli jsme se na kontakt k favoritovi skupiny, což jsme potřebovali. Poté, co jsme doma předtím remizovali a ztratili dva body, jsme zpátky ve hře. Chceme na to navázat už v pondělí v Moldavsku.

Co tedy znamená výhra z Jablonce?

Pokud se nepletu, tak jsme se přiblížili k Belgii na bod a bojujeme s ní o první místo v tabulce a tudíž o postup. Sám jsem nečekal, že soupeře takhle uhlídáme. Odvedli jsme kus práce. Dobře jsme bránili, kompaktně se posouvali na hřišti a vyhráli jsme zaslouženě.

Defenziva pracovala na jedničku.

Lüftner s Vraštilem si ve stoperské dvojici vyhověli. Hodně týmu pomohli, ovládli spoustu těžkých soubojů s hvězdným útočníkem Belgie Origim. Vzadu jsme neudělali jedinou chybu. Bylo to super a je jen škoda, že jsme nevyužili nějakou brejkovou situaci ke zvýšení na 2:0.

Kdy jste začal věřit v tříbodový zisk?

Definitivně dvacet vteřin před koncem. V Jablonci se nám líbila i atmosféra, lidi fandili.

Jak se vám osobně daří kombinovat prvoligové zápasy s reprezentačními srazy?

V Mladé Boleslavi je to úžasné. Nastupuji v týmu, kde jsou velké osobnosti jako Milan Baroš a Lukáš Magera. Moc si podzim užívám. Teď ale myslím na Moldavsko a pak přijde na řadu liga v Plzni. Momentálně se nám na klubové úrovni daří a doufám, že to vydrží i nadále

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články