Hlavní obsah

Česko - Srbsko 4:1Češi v Ostravě nadělovali, k výhře je nasměroval jubilant Sivok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Sivok 1 : 0
63. Necid (penalta) 2 : 0
79. Škuletič 2 : 1
82. Krejčí 3 : 1
90. Zahustel 4 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava
Aktualizováno

První přípravný duel české fotbalové reprezentace na EURO 2016 ve Francii přinesl vysokou výhru. V Ostravě-Vítkovicích porazila Srbsko 4:1. Byť ho měla na dosah, ani v 16. zápase pod koučem Pavlem Vrbou neudržela čisté konto. Kouč se ovšem na šestý pokus radoval z první výhry v přátelském utkání. Skóre otevřel jubilant a kapitán Sivok, druhou trefu přidal z penalty Necid, jeho parťák z tureckého Bursasporu. Další góly přidali Krejčí a debutant Zahustel.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Čeští fotbalisté se radují z prvního gólu proti Srbsku.

Článek
Fotogalerie

Kapitánskou pásku českého výběru navlékl stoper Sivok, který tak stylově oslavil svůj 50. start za reprezentaci. Do Ostravy se národní tým vrátil po 15 letech a v brance dostal opravdu přednost vítkovický odchovanec Vaclík. Petr Čech si tedy na 118. start, kterým vyrovná Poborského český rekord, musí počkat až do úterního duelu v Polsku.

Hned v 10. minutě musel Vaclík předvést, co umí. Obrana se rozevřela před Ljajičem, jeho gólovou střelu po zemi ovšem gólman Basileje parádně lapil. Hned vzápětí Srbové provětrali českou defenzivu znovu, zakončit tentokrát nedokázali.

Češi se s úvodní trefou nepárali. První střelou na bránu otevřeli v 17. minutě skóre! Pudil rozehrál rohový kop přesně a právě oslavenec Sivok vyskočil nejvýš a hlavou se trefil.

Bylo znát, že srbské hvězdy mají rády svoji pohodičku. Dopředu je hra baví, dozadu už ne. Domácím to otevíralo nejednu možnost k rychlým kombinacím, většinu z nich však brzdily nepřesnosti ještě v předfinální fázi. A zmatku ve vápně soupeře nevyužili Necid s Kadeřábkem.

Trefil se také druhý Turek

Po přestávce si diváci v ochozech náramně užívali reprezentačního svátku a na trávníku pokračovala otevřená partie. Druhou branku mohl přidat Pavelka, jehož tvrdou ránu gólman s námahou vyrazil. Uspěl až Pudil, který došel pro penaltu a Necid ji v 63. minutě proměnil.

V závěru se hra rozkouskovala častým střídáním, debutu se dočkal mladoboleslavský záložník Zahustel.

V 78. minutě přišel Vaclík o rýsující se nulu, střídající Škuletič mu hlavou nedal šanci. Dramatu ovšem rychle předešel český náhradník Krejčí, který se nezvykle pravou nohou z malého vápna trefil mezi nohy brankáře. A ve třetí minutě nastavení se po Plašilově centru trefil také debutant Zahustel!

Přátelský přípravný zápas:
Česko - Srbsko 4:1 (1:0)
Branky: 17. Sivok, 63. z pen. Necid, 82. Krejčí, 90.+3 Zahustel - 78. Škuletič. Rozhodčí: Vnuk - Weiss, Vorel (všichni Slovensko). ŽK: Pavelka - A. Mitrovič, Stojkovič. Diváci: 14 975.
Česko: Vaclík - Kadeřábek, Sivok, M. Kadlec, Pudil - Darida (86. Vacek), Pavelka - Skalák (71. Krejčí), Dočkal (56. Plašil), Šural (71. Zahustel) - Necid (80. Škoda). Trenér Vrba.
Srbsko: Stojkovič - Tomovič, Ivanovič, D. Tošič, Kolarov - Milivojevič (69. Gudelj), Matič (82. Petkovič) - Z. Tošič (59. Kostič), Ljajič, Tadič (59. Katai) - A. Mitrovič (69. Škuletič). Trenér Čurčič.

Reklama

Související témata: