Hlavní obsah

Ani další inkasovaný gól do sbírky kuriozit lvíčata nepoložil

Orhei

Dlouho měli nahnáno, ale nakonec odlétají domů spokojení a s očekávanými třemi body. Čeští fotbalisté do 21 let zvítězili v kvalifikaci mistrovství Evropy 2017 v Moldavsku 3:1 a ujali se vedení ve skupině. Výběr trenéra Vítězslava Lavičky si poměrně brzy vstřelil neuvěřitelný vlastní gól. Po přestávce ovšem do vlastní sítě zamířili i domácí, Češi dokonali obrat a výhru už nepustili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér české jedenadvacítky Vítězslav Lavička se raduje z dalšího vítězství.

Článek

Neskutečné déja vu prožila lvíčata v nešťastné 13. minutě. O domácí výhru s Černou Horou přišla, když prudký odkop z vlastního vápna trefil protihráče, od něhož se míč odrazil a proradným obloukem zaplul přímo do české sítě...

A kopie v moldavském Orhei? Lüftner zase odkopával míč ven z vlastní šestnáctky, jenže tentokrát pro změnu trefil spoluhráče Havla, od něhož se míč odrazil a neuvěřitelným obloukem skončil v horním růžku české branky. Z inkasovaných kuriozit už si lvíčata mohou založit celou sbírku!

„Tím, že jsme brzy inkasovali, jsme si udělali zápas hodně těžký," poukázal trenér Vítězslav Lavička.

Na vlastní góly nerozhodně...

Čermák nejdřív trefil tyč, ještě do přestávky ovšem Souček vyrovnal. „Jeho gól měl pro celý zápas klíčový význam. Po přestávce jsme přidali další dvě branky a body si už pohlídali," oddechl si kouč.

Vítězný gól na 1:2 si domácí paradoxně také dali sami. Čermákův centr totiž Rozgoniuc poslal hlavou do vlastní sítě.

„Získali jsme velice cenné tři body a potvrdili tak domácí výhru nad Belgií. Ceníme si, že jsme se před ni o dva body dostali na první místo tabulky. Uvědomujeme si však, že Belgie zatím odehrála o jeden zápas méně než my," říká Lavička.

První místo tabulky zaručuje přímý postup na šampionát v Polsku.

Reklama

Související témata: