Hlavní obsah

Polsko - Česko 3:1Tucet hrůzných minut rozhodl. Poslední test roku Vrbův tým prohrál a s nejvyšším přídělem k tomu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Milik 1 : 0
12. Jodlowiec 2 : 0
41. Krejčí 2 : 1
70. Grosicki 3 : 1
Záznam online reportáže

Vratislav
Aktualizováno

Poslední letošní příprava české fotbalové reprezentaci ani trochu nevyšla. V sestavě, která se v porovnání s pátečním testem proti Srbům změnila na všech místech, totiž prohrála v Polsku 1:3, protože trestuhodně prospala úvod střetnutí. Během dvanácti minut dvakrát inkasovala a pak už neměla na to, aby výsledek otočila. Tři inkasované góly navíc představují nejvyšší příděl za dobu, co trenér Pavel Vrba u národního týmu působí.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Polský fotbalista Kamil Grosicki (vpravo) v souboji s Lukášem Bartošákem v přípravném utkání ve Vratislavi.

Článek
Fotogalerie

Rozhodně měl jinou představu o utkání, v němž vstupoval do historie. Dvanáct minut si Petr Čech nesáhl na míč, ale přitom hned dvakrát inkasoval. A to Poláci vyrukovali k přípravě nejen bez svého snajpra Lewandowského, ale i bez tří dalších hráčů, jimž dopřál trenér Nawalka volno.

Úder už po pár desítkách sekund

Hrůzný začátek odstartovala špatná nahrávka Suchého, po níž domácí tým vyrazil k prvnímu výpadu. Uběhlo pouhých 161 sekund a hlavičkující Milik po centru Kapustky skóroval, neboť se až příliš snadno prodral před Procházku.

Kalvárii však neměl být konec. Po necelých dvanácti minutách neuhlídal Vacek hlavičkujícího Jodlowiece a stadión ve Vratislavi explodoval podruhé. Poláci vedli o dva góly a Čech tušil, že mu 118. reprezentační start, jímž se vyrovnal dosavadnímu rekordmanovi Poborskému, začíná poněkud hořknout.

Český tým, v němž v porovnání s páteční ostravskou přípravou proti Srbům nezůstal kámen na kameni, neboť kouč Vrba postavil komplet novou jedenáctku, se sice otřásl a začal si na sebe zvykat. Postupně přebral aktivitu, nastěhoval se na soupeřovu polovinu, ale co to bylo platné, když zúročení dlouho nepřicházelo. Přitom Škoda se do příležitosti dral a i Zahustelovi se pár minut po něm nabízela možnost stav snížit, jenže u možnosti zůstalo.

Krejčí polskou pomocí nepohrdl

Nakonec přispěchali s pomocí samotní Poláci, kteří jako by chtěli českému týmu splatit chyby, jichž se dopustil v úvodu střetnutí. Lajdácky rozehráli míč přímo na hranici šestnáctky ke Krejčímu, který parádní střelou z osmnácti metrů snížil. Partie se tudíž ještě před přestávkou zdramatizovala.

Inkasovaný gól představoval pro Poláky výhrůžný apel. V nástupu do druhé půle to na nich bylo patrné, neboť se patnáct minut hrálo vyloženě podle jejich partitury. Milik měl možnost vedení pojistit, ale v akrobatické pozici netrefil balón, další z domácích výpadů pak zlikvidoval Čech.

Čech se jenom díval...

Dvacet minut před koncem se však i on musel jen dívat, jak polské trio Maczyňski - Milik - Grosicki dokonale rozebralo obránce před ním, aby Grosicki střílel pohodlně do prázdné brány.

Český tým poslední přípravu letošního roku nezvládl, ve Vratislavi zaslouženě prohrál a navíc inkasoval tři góly. Nejvíc za dobu, co trenér Vrba působí u reprezentace. A to měl ještě štěstí, že střídající Sobiech nepřidal v závěru ještě čtvrtou branku.

Přípravné fotbalové utkání ve Vratislavi:
Polsko - ČR 3:1 (2:1)
Branky: 3. Milik, 12. Jodlowiec, 70. Grosicki - 41. Krejčí. Rozhodčí: Andó-Szabó - Varga, Lémon (všichni Maď.). ŽK: Jedrzejczyk, Grosicki - Suchý. Diváci: 40 793.
Polsko: Boruc - Jedrzejczyk, Glik (46. Cionek), Pazdan (87. Dawidowicz), Rybus - Jodlowiec (79. Borysiuk), Maczyňski - Grosicki (71. Peszko), Linetty (79. Mila), Kapustka (83. Sobiech) - Milik. Trenér: Nawalka.
ČR: Čech - Kalas (76. Pudil), Procházka, Suchý, Bartošák (76. Kadeřábek) - Plašil, Vacek - Zahustel (57. Skalák), Pospíšil (84. Darida), Krejčí (57. Šural) - Škoda (68. Necid) Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články