Hlavní obsah

Z Paříže si česká ekipa dovezla i soupeře pro přípravu. V březnu bude hrát Vrbův tým ve Švédsku

Praha
Aktualizováno

V Paříži se v sobotu nejen losoval závěrečný turnaj mistrovství Evropy 2016, ale dojednávaly se i termíny přípravných zápasů na příští rok. Česká ekipa si přivezla z Paříže jednu jistotu - 29. března se Vrbův výběr představí ve Švédsku, kde na něj čeká přátelská konfrontace s Ibrahimovicem a spol. „Dalšího soupeře na jaro máme potvrzeného na osmdesát procent, ale zatím s ním nemohu na světlo světa,“ bránil se vyslovit jméno protivníka pro březnový duel v Praze (24. 3.2016) generální sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Foto: Scanpix Denmark, Reuters

Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic bude soupeřem české reprezentace v březnové přípravě.

Článek

Česká reprezentace má v plánu sehrát v průběhu jara čtyři přípravné zápasy, na které má vyhrazeny dva březnové termíny (24. a 29. března) a dva červnové.

„Oslovilo nás hned několik asociací s nabídkou na zápas v červnových termínech, ale zatím jsme se neshodli na datu. Soupeři chtějí hrát 4. června, zatímco my plánujeme utkání na 1., resp. 2. června a na 6. června, kdy budeme na soustředění v Rakousku," prozrazoval reprezentační manažer Dušan Fitzel, proč zatím nedošlo k dohodě.

Problémem je navíc i to, že v červnovém termínu se účastníci mistrovství Evropy mohou utkat jen s jedním soupeřem, jenž se na šampionátu ve Francii rovněž představí.

„Týká se to samozřejmě i nás. Musíme toto nařízení UEFA respektovat a při jednání o soupeřích z něho vycházet," připomínal Fitzel, že jednání o soupeřích české reprezentace budou pokračovat.

Reklama

Související témata: