Hlavní obsah

Česko "21" - Stuttgarter Kickers 1:0Lvíčata v přípravě na Tenerife zvítězila, jediný gól vstřelil Linhart

Tenerife

Fotbalová reprezentace do 21 let v sobotu vyhrála v přípravném utkání na Tenerife s týmem třetí německé ligy Stuttgarter Kickers 1:0 brankou Linharta, nové posily Slavie. Pro česká lvíčata to bylo první utkání v tomto roce, německý tým už ladí formu na start své soutěže, který je za dva týdny.

Foto: FAČR

Předzápasový snímek obou soupeřů.

Článek
Fotogalerie

Trenér Vítězslav Lavička zohlednil fakt, že jeho svěřenci teprve zahajují přípravu ve svých klubech. Rozložil zátěž, takže hráči nastoupili vesměs na jeden poločas. První půli začal tým ve složení podobném tomu ze závěru podzimní části kvalifikace, po přestávce přišla řada i na některé nové tváře v týmu lvíčat.

Stejnou taktiku zvolil i trenér německého celku Tomislav Stipic, také do každého poločasu poslal jinou jedenáctku, což v praxi značilo, že se hrály dva různé zápasy, každý na pětačtyřicet minut.

První dějství přineslo rychlý fotbal s nasazením z obou stran a skončilo po zásluze nerozhodně. Rozhodnutí přišlo až v 72. minutě. Trávník poslal výborný pas za obranu, tam zaběhl Linhart, byl rychlejší než vybíhající brankář a šikovně ho přeloboval - 1:0! Druhá část celkově přinesla více šancí, především českého týmu a jeho výhra mohla být i vyšší. Příprava ale splnila očekávání.

"Hrálo se s velkým nasazením. I když jsou hráči v začátku připravy, dokázali i po herní stránce naplňovat to, co jsme chtěli. Zápas měl tempo, byl tvrdý, ale fér. Dobrá příprava na kvalitním terénu," komentoval trenér Vítězslav Lavička.

Přípravný fotbalový zápas na Tenerife:
Česká republika "21" - Stuttgarter Kickers 1:0 (0:0)
Branka: 72. Linhart. Rozhodčí: Negrin (Šp.). ŽK: Čermák.
Sestava ČR - 1. poločas: Zima - Rys, Lüftner, Vraštil, Havel - Fulnek, Čermák, Tetour, Barák, Havlík - Schick.
2. poločas: Vorel - Rys (66. Havel), Karafiát, Simič, Urma - Nerad, Hubínek, Trávník, Ševčík, Holzer - Linhart. Trenér: Vítězslav Lavička.

Reklama

Související témata: