Hlavní obsah

Čeští fotbalisté budou bydlet u Wiesensee

PRAHA

Čeští fotbalisté budou bydlet v Lindner Hotel & Sporting Club Wiesensee. Právu tuto informaci potvrdily domácí i zahraniční zdroje, které si nepřály být jmenovány. Konečné slovo měl kouč národního týmu Karel Brückner. Ten ve čtvrtek souhlasil s tímto hotelem a týž den byl informován i právě zasedající výkonný výbor ČMFS. Vedení svazu chce jméno zařízení oficiálně oznámit až v pátek a nahlásí ho také FIFA.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Po postupu na světový šampionát mají čeští fotbalisté vybrané i ubytování.

Článek

Ve středu a ve čtvrtek se byl kouč společně s vedoucím reprezentačního týmu Jaroslavem Dudlem podívat na zmíněný hotel a ještě dvě nebo tři další lokality. Už od prosincového losu šampionátu hledala česká výprava vhodné ubytování. Německo vedle Dudla brázdil i tiskový mluvčí reprezentace Lukáš Tuček a minulý týden byl na inspekci i místopředseda svazu a šéf reprezentace Vlastimil Košťál. Místo zná z pobytu Borussie i Tomáš Rosický.

Nikdo však nechtěl oficiálně potvrdit, že zmíněná lokalita je ta pravá. Dotázaní funkcionáři odkazovali na pátek, kdy se uskuteční schůzka reprezentačního úseku svazu. "Je to jedna z možností, která se dostala do užšího výběru, poslední slovo měl kouč," řekl Právu Košťál. Hotel není v oficiálním seznamu ubytovacích zařízení FIFA, pro Čechy jej našla jedna německá agentura. O zabukování hotelu pro český národní tým však věděli i v jeho recepci.

Na první zápasy mohou autobusem

Zmíněný hotelový komplex patří do skupiny Lindner a leží u jezera Wiesensee v pohoří Westerweld, nedaleko města Westerburg. Má čtyři hvězdičky, ale vybavení je skutečně špičkové. Jedná se o velmi klidnou oblast. Hotelový komplex leží o samotě, uprostřed zeleně. Do nejbližší osady Stahlhofen to jsou necelé dva kilometry, do Westerburgu po silnici asi čtyři. Daleko to není ani do dvou měst, kde bude český tým hrát svoje zápasy v základní skupině.

Do Gelsenkirchenu, kde sehraje 12. června první utkání s USA, to je asi 170 kilometrů převážně po dálnici, která odtud není daleko. Kolín nad Rýnem, kde se utká 17. 6. s Ghanou, to je 120. Letiště ve Frankfurtu nad Mohanem, kam by měl tým přiletět 5. června, je vzdálené asi 80 km. Pouze k zápasu s Itálií 22. 6. by tým letěl do Hamburku, který je vzdálen kolem 300 km. K dispozici na cesty bude mít tým autobus a policejní eskortu. Samozřejmě ostře střežen bude i hotel. Na denní tréninky v době mezi zápasy bude podle informací Práva jezdit tým do sportovního areálku ve Westerburgu.

Golf i tenis

Hotel Lindner Wiesensee trochu připomíná dnes už legendární sídlo české reprezentace na EURO 2004 v Portugalsku. Také jeho vybavení je na špičkové úrovni, ale pobyt vyjde mnohem levněji. Součástí areálu je golfové hřiště, travnaté fotbalové hřiště, tenisové kurty a spousta možností na procházky či posezení přímo u jezera. Uvnitř hotelu je bazén s umělými vlnami, sauna, posilovna, fitness centrum, parní lázeň, solárium a další možnosti pro regeneraci a relaxaci.

Využít lze pro potřeby mužstva několik místností včetně konferenčních sálů a sálků s kvalitním vybavením elektronikou. K dispozici je několik restaurací, jedna se zimní zahradou, další s výhledem na jezero a jiná v přilehlém Golf klubu.

K dispozici je 103 elegantních dvoulůžkových pokojů první třídy nebo apartmánů s velkými balkóny a výhledem na golfové hřiště či jezero. Všechny mají samozřejmě špičkově vybavené koupelny a sociální zařízení, satelitní televize, internet i W-Lan. I přes dlouhý pobyt tu členové týmu najdou dostatek prostoru pro své soukromí.

Čtyřicetičlenná výprava

Výprava by měla mít okolo čtyřiceti členů. Hotel zřejmě zablokuje celý nebo jeho podstatnou část tak, aby v ní nebyla rušena. Maximální cena pokojů, uvedená na hotelových internetových stránkách, je 178 eur, s příplatkem na plnou penzi 232 eur na den. Svoje psí mazlíčky si hráči nepřivezou, ale Jana Poláka by jeden den pobytu jeho yorkshirského teriéra vyšel na osm eur, Petr Čech by za velkého labradora Maxe musel zaplatit denně 16 eur...

U Wiesensee může český tým bydlet až do osmifinále. Od čtvrtfinále musí výpravy podle reglementu FIFA, která na ubytování přispívá, bydlet v jí vybraných zařízeních.

Reklama