Hlavní obsah

Fotbalové reprezentanty čeká perný 1. březen

Českou fotbalovou reprezentaci čeká hektický první březen. Na soustředění v Turecku odehrají Češi tři přípravná utkání během jednoho dne. Původně se měla zátěž rozložit do dvou dnů, ale trenérům Brücknerovi a Škorpilovi se nezamlouvalo, že by reprezentanti museli na hřiště už několik hodin po vystoupení z letadla.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Karel Brückner chce v Turecku vyzkoušet co největší počet hráčů.

Článek

Seniorská reprezentace se rozdělí na dva celky, které se společně s jednadvacítkou utkají s domácími reprezentačními výběry.

"Řada reprezentantů hraje svá ligová utkání až v neděli, v pondělí letět nemůžeme, protože večer se zúčastní na Žofíně slavnostního vyhlášení ankety Fotbalista roku. Středa je proto jako hrací den z našeho pohledu optimální," citují svazové stránky trenéra Karla Brücknera, který v pátek odlétá na losování mistrovství Evropy 2008 do švýcarského Montreaux.

Seniorská reprezentace vytvoří dva týmy, silnější se utká v Izmiru na stadiónu s "Áčkem" Turecka, síly změří i rezervní výběry stejných soupeřů. Dva zápasy místo jednoho zvolil kouč Brückner z jednoduchého důvodu. Chce před mistrovstvím světa vyzkoušet co největší počet hráčů. Mezi obě seniorská utkání by se měl vmáčknout duel jednadvacítek.

Turecko českým hitem letošní zimy

Definitivní časový plán bude upřesněn na neutrální půdě v Montreaux, kde se při příležitosti losu sejdou všechny zainteresované strany.

Turecko je z českého pohledu hitem letošního zimního přestupového období. Do Manisy zamířili bývalí sparťané Johana, Zelenka a Meduna, stejně jako bývalý útočník Liberce Hološko.

Světový šampionát v Německu startuje 9. června, Češi zahájí mistrovství utkáním s USA 12. června v Gelsenkirchenu.

Reklama

Související témata: