Hlavní obsah

Škoda zaujal v derby. Kouč Vrba zvažuje jeho povolání na duel s Ibrahimovicem a spol.

Ptraha

Tři sparťanské hráče kouč české fotbalové reprezentace Pavel Vrba už do svého výběru pro přípravné zápasy se Skotskem a Švédskem dodatečně povolal, dost možná, že jen u nich nezůstane. „Velkým otazníkem pro nás byla nominace slávistického Milana Škody. Nechávám si dveře zatím otevřené, ale není vyloučené, že s námi do Stockholmu poletí,“ prozrazoval kouč národního týmu při pondělním srazu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba.

Článek

Letenské trio Brabec, Frýdek a Mareček se na něm pochopitelně hlásilo, všichni hráči, které trenér Vrba povolal na přípravné duely se Skoty a Švédy s předstihem, pochopitelně také.

„Jen Krejčí přijel trochu pokopaný, ale není to nic tak vážného, abychom ho posílali domů," kvitoval trenér zdravotní stav hráčů a také fakt, že tentokrát nemusí sahat k žádným rošádám v nominaci. O jedné ale přesto uvažuje...

„Samozřejmě že povolání Škody podmíněné tím, že vstřelí tři góly v derby, bylo míněno jako nadsázka. Na Letné hrál velice dobře, ve slávistickém týmu patřil k nejlepším, takže jeho nominace pro nás představovala největší otazník," přiznával Pavel Vrba. „I proto je dost dobře možné, že ho nominuji dodatečně a do Švédska s námi pojede. Uvidím v pátek po utkání se Skotskem."

Prostor dostanou všichni

Proti skotské reprezentaci, která na březnový termín a duely s českou reprezentací a Dánskem povolala vlastně dva různé výběry, vyrukuje národní tým ve čtvrtek večer na pražské Letné.

„Nedivím se Skotům, že povolali tolik hráčů a postaví dvě různá mužstva. Na evropský šampionát se nedostali, takže začínají s hledáním a výběrem nového týmu už nyní. Na jejich místě bych si počínal stejně," chápe Vrba počínání protivníka.

On bude pochopitelně také zkoušet a prověřovat, i když jeho starosti jsou mnohem příjemnější. Hledání je totiž směrováno k mistrovství Evropy ve Francii a nominaci, k níž by nadcházející duely měly říct své.

„Prostor pochopitelně dostanou všichni hráči, jež jsem nominoval, i když se nechystám postavit dvě de facto různé jedenáctky, jako tomu bylo na podzim v přípravě proti Srbsku a Polsku. Změn v sestavě rozhodně tolik nebude, ale každý bude moci ukázat, jak nabídnutou příležitost zvládne," nastínil trenér své představy o nastávajících prověrkách.

Prověří obranu Ibrahimovic?

Na tu úterní ve Švédsku se těší obzvlášť, protože v domácím dresu by měl nastoupit kanonýr Ibrahimovic, který zadní řady jeho výběru důkladně prověří.

„Tedy alespoň doufám, že nastoupí. Totéž jsem čekal na podzim v Polsku od domácího Lewandowského a on nakonec předčasně odjel plnit klubové povinnosti v Bayernu a proti nám nehrál. Proto věřím, že Ibrahimovic zůstane a hrát bude."

K poznávání nominovaných hráčů pochopitelně poslouží Vrbovi nejen zmiňovaná střetnutí, ale i de facto týden, který s nimi prožije. „Budeme spolu až do úterý, což je dost dlouhá doba, abych je měl možnost poznat," souhlasí trenér. A nepůjde přitom jen o letenské trio reprezentačních nováčků Brabce, Frýdka a Marečka.

„O nominaci si řekli výkony, které předváděli v Evropské lize proti Krasnodaru a Římu, stejně jako tím, jak se ukazují v naší lize."

Jak dopadne přípravný zápas mezi Českem a Skotskem?
Vyhraje Česko
69,4 %
Utkání skončí remízou
16,4 %
Zvítězí Skotsko
14,2 %
Celkem hlasovalo 4301 čtenářů.

Reklama

Související témata: