Hlavní obsah

Jsem rád, že jsem nastoupil, mohlo to být ale lepší, povzdechl si po debutu v reprezentaci Koubek

Nebyl to pro něj šťastný debut. Brankář Tomáš Koubek se poprvé postavil do branky národního týmu, a hned z první střely inkasoval. „Jsem rád, že jsem mohl nastoupit, ale mohlo to být určitě lepší," povzdechl si Koubek po čtvrtečním neúspěšné přípravě na Letné, ve které Češi podlehli Skotsku 0:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Koubek během tréninku české fotbalové reprezentace na pražském Strahově.

Článek

Premiéru jste si zřejmě příliš neužil...

Pro gólmana to nebyl zápas nic moc, šly na mě sotva tři střely a dostal jsem gól. Jinak jsem jen občas nakopl balon dopředu, chytil dva centry ze stran. Příliš práce jsem neměl.

Byl jste s trenérem Vrbou domluvený, že si premiéru odbudete v Praze a nikoli v úterý ve Švédsku?

Domluva byla taková, že já i Tomáš Vaclík odchytáme každý jeden zápas. Jen jsme nevěděli, který to bude. Teď je to dané. Trenér mi říkal ráno v den utkání, že půjdu do brány já. Snažil jsem se nebýt nervózní.

Zkraje utkání jste inkasoval po brejku hostů. Neříkáte si, že jste měl proti střelci vyběhnout?

Na půlce jsme prohráli souboj, útočníkovi míč prostrčili do ulice, šel na mě sám. Prostřelil mě mezi nohama. Nevím, jestli jsem mohl vyběhnout, pořádně si to musím prohlédnout na videu. Rozhodl jsem se zůstat v bráně. Pak byla jen otázka, jestli mě třeba trefí. Netrefil, bohužel.

Mrzel gól o to víc, že přišel při vašem tlaku?

Tlačili jsme Skoty od začátku, nastřelili jsme z přímého kopu břevno, do poločasu jsme měli spoustu šancí. Měli jsme dát určitě nějaký gól.

Duelem se Skoty začal boj o nominaci na mistrovství Evropy. Vnímal jste to silně na hřišti?

Vnímám to tak, že se chci na turnaj do Francie dostat jako jeden z gólmanů. Chtěl jsem proti Skotům ukázat, že za národní mužstvo chytat můžu. Ale pokud Petr Čech bude zdravý, bude chytat samozřejmě on.

Co říkáte na slova Čecha, že zvažuje po EURO kariéry v reprezentaci?

Bavili jsme se o tom s Tomášem. Petr už měl náznaky po konci kvalifikace, ale podle mě to není na místě. Pokud bude zdravý a udrží si formu, tak tady bude. Ale rozhodnutí je na něm.

Reklama

Související témata: